Nepečený jogurtový dezert

Milujete jahody tak ako my? Vítajte v klube. S týmto receptom nemusíte ani rozpáliť rúru. Dnes si postačíme aj bez nej.

Čas prípravy: 40 minút

Počet porcií: 4

Budeme potrebovať:

Korpus

130 g maslových sušienok

50 g masla

Jogurtová náplň

250 g mäkkého tvarohu

250 g gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie

1 lyžička vanilkového extraktu

70 g múčkového cukru

15 g práškovej želatíny

50 ml vlažnej vody

Jahodový krém

450 g čerstvých jahôd

150 g gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie

20 g práškovej želatíny

5 lyžíc múčkového cukru

1 lyžica citrónovej šťavy

60 ml vlažnej vody

Postup prípravy

  1. Začíname sušienkovým základom. Necháme roztopiť maslo a na jemno namelieme sušienky. Obe ingrediencie zmiešame v miske.
  2. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, na ktorý položíme sušienkový základ. Lyžicou vyhladíme a necháme 30 minút stuhnúť v chladničke.
  3. Medzitým si pripravíme jogurtovú náplň. V miske zmiešame želatínu s 50 ml vlažnej vody. Necháme 10 minút odležať, aby mohla želatína nabobtnať.
  4. Vyšľaháme tvaroh s jogurtom, cukrom a vanilkovým extraktom do hladka. Do základu postupne po malých dávkach vmiešavame želatínu. Hotový krém natrieme na sušienkový základ. Dáme späť do chladničky vychladiť.
  5. Pokračujeme jahodovou vrstvou. V miske opäť pripavíme želatínu zmiešaním s vlažnou vodou. Necháme odležať a nabobtnať (cca 10 minút).
  6. Rozmixujeme jahody a prepasírujeme ich, aby sa zbavili zrniečok. Jahody vyšľaháme s jogurtom, cukrom, citrónovou šťavou a nakoniec po lyžičkách vmiešame želatínu.
  7. Na vrch torty nalejeme jahodovú zmes a opäť dáme do chladničky stuhnúť. Tortu necháme v chladničke tuhnúť najlepšie cez noc.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.

Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

foto: Hollandia

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu