Počet porcií :
4 porcie
Doba prípravy:
Cca 60 minút
Čo budeme potrebovať :
800 g filet sumčeka bez kože
Soľ
Korenie
Citrónovú šťavu
Čerstvý koriander
500 g zemiakov
250 g cukety
250 g cherry paradajok
Lyžičku sušeného oregana
1 lyžicu olivového oleja
Papier na pečenie
Postup :
- Zemiaky v šupke poriadne umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cuketu a paradajky taktiež nakrájame.
- Vo väčšej miske zmiešame zeleninu, osolíme ju, pridáme lyžicu olivového oleja, sušené oregano a nasekaný čerstvý koriander. Túto zmes premiešame a necháme chvíľu postáť, aby cuketa a paradajky pustili šťavu.
- Sumčeka opláchneme, nakrájame na 4 kusy, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme ho.
- Pripravíme si baliaci paprier, z ktorého odrežeme 4 obdlžníky a taktiež zapekaciu misu kam budeme balíčky ukladať.
- Na dno každého papiera lyžicou ukladáme zeleninu, bez šťavy ktorá sa nám vytvorila. Na vrch uložíme kúsok ryby.
- Na rybu položíme stonky čerstvého koriandra a takto pripravené balíčky zaviažeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 35-40 minút.
Viac na www.zrodene.eu
Zdroj: Zrodené v EÚ