Sumček pečený v balíčku

0
422

Počet porcií : 

4 porcie

Doba prípravy: 

Cca 60 minút 

Čo budeme potrebovať

800 g filet sumčeka bez kože

Soľ

Korenie

Citrónovú šťavu

Čerstvý koriander

500 g zemiakov

250 g cukety

250 g cherry paradajok

Lyžičku sušeného oregana

1 lyžicu olivového oleja

Papier na pečenie

Postup : 

  1. Zemiaky v šupke poriadne umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cuketu a paradajky taktiež nakrájame. 
  2. Vo väčšej miske zmiešame zeleninu, osolíme ju, pridáme lyžicu olivového oleja, sušené oregano a nasekaný čerstvý koriander. Túto zmes premiešame a necháme chvíľu postáť, aby cuketa a paradajky pustili šťavu. 
  3. Sumčeka opláchneme, nakrájame na 4 kusy, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme ho. 
  4. Pripravíme si baliaci paprier, z ktorého odrežeme 4 obdlžníky a taktiež zapekaciu misu kam budeme balíčky ukladať. 
  5. Na dno každého papiera lyžicou ukladáme zeleninu, bez šťavy ktorá sa nám vytvorila. Na vrch uložíme kúsok ryby. 
  6. Na rybu položíme stonky čerstvého koriandra a takto pripravené balíčky zaviažeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 35-40 minút. 

Viac na www.zrodene.eu

Zdroj: Zrodené v EÚ

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu