Množstvo: pre 4 osoby
Čas prípravy: 5 minút
SUROVINY
hlúb z 500 g brokolice
120 g krémového syra Lučina alebo Philadelphia
½ stonky stonkového zeleru (môžete vynechať)
1 ČL olivového oleja
1 ČL citrónovej šťavy
¼ ČL soli
1 malý strúčik cesnaku
čierne korenie
Na dokončenie: olivový olej, čierne sezamové semienka
POSTUP
Očistený a na kocky nakrájaný brokolicový hlúb a zeler uvarte domäkka. Sceďte a nechajte vychladnúť. Vodu, v ktorej sa zelenina varila, môžete odložiť a použiť napr.pri príprave polievky namiesto vývaru.
Tyčovým mixérom do hladka rozmixujte vychladenú zeleninu spolu s olivovým olejom, citrónovou šťavou, prelisovaným cesnakom a polovičným množstvom soli.
Pridajte krémový syr a balónovou metlou ho jemne vmiešajte k rozmixovaným surovinám. Podľa potreby dosoľte a ochuťte čiernym korením.
Servírujte pokvapkané olivovým olejom a ozdobené sezamovými semienkami. Dip podávajte s čerstvým pečivom, pizza tyčinkami alebo domácimi bakerolls.
Domáce bakerolls
Množstvo: pre 4 osoby
Čas prípravy: 10 minút + pečenie cca 6-8 minút
SUROVINY
4 rožky, cca 1-2 dni staré
Na cesnakovo-syrovú príchuť:
5 PL olivového oleja
1/4 ČL sušeného cesnaku
1/4 ČL soli
+ 1/2 PL nastrúhaného parmezánu na posypanie
Na pizzovú príchuť:
4 PL olivového oleja
1 PL kečupu