Hrušková sezóna sa pomaly ale isto blíži, preto je ideálny čas vyskúšať skvelý recept na hruškový koláč. O kombinácií sladkého ovocia, karamelovej omáčky s pomarančovou šťavou a krehkého cesta sa vám bude zdať ešte veľmi dlho. Ste pripravený na chuťový zážitok?
Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 5 porcií
Budeme potrebovať:
Korpus
220 g hladkej múky
50 g múčkového cukru
150 g masla
Karamelizované hrušky
3 hrušky
100 g cukru
100 g pomarančovej šťavy
50 g masla
Zálievka
20 g škoricového cukru
30 g múčkového cukru
200 ml smotany
100 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
60 g žĺtok
Postup prípravy
V mise zmiešame múku so zmäknutým maslom, múčkovým cukrom a soľou.
Dôkladne spracujeme ingrediencie do zmesi podobnej mrveničke.
Do predom vymazanej formy vysypeme zmes a vtlačíme.
Pečieme v rúre na 160 °C cca 10 minút.
Hrušky olúpeme a nakrájame na mesiačiky.
Z cukru si vytvoríme v kastróliku karamel, do neho vlejeme pomarančovú šťavu. Vložíme hrušky a necháme chvíľu prevariť. Pridáme maslo a ešte premiešame.
Hrušky vyskladáme na upečený korpus.
Všetky ingrediencie na zalievku spoločne premixujeme. Hotovú zmes vlejeme na pripravený korpus.
Vložíme do rúry a pečieme na 160 °C cca 40 minút, pokiaľ zmes neztuhne.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.
Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/
foto: Hollandia.sk / YouTube