Objavte účesy, ktoré sa zapísali do histórie a stále nás inšpirujú

0
98
inšpirujte sa účesy

Len málo vecí sa mení tak často ako trendy v oblasti účesov a strihov: ide o neustály vír noviniek, reinterpretácií a veľkých návratov, v ktorom sa trendy jeden po druhom rýchlo presadzujú, miznú a potom sa znova a znova vracajú na výslnie. V tomto meniacom sa kontexte však existujú určité účesy, ktoré kedysi navrhli najväčšie hviezdy a stali sa nielen ich štýlovým podpisom, ale predovšetkým referenčnými vzormi pre nadšencov účesov, ktoré zostávajú nezmenené už desaťročia. V tomto článku objavíme niektoré z nich: od strapatého vzhľadu Brigitte Bardotovej cez pixie strih Lindy Evangelisty (známej aj svojou vášňou pre farby) až po kučery a vlny, ktoré tiež zanechali svoju stopu. Okrem toho sa budeme venovať aj niektorým dôležitým faktorom, ako sú príčiny vypadávania vlasov, a ako môže vlasové hnojivo či vlasový kondicionér pomôcť s regeneráciou vlasov.

Hviezdna ofina

Naše putovanie po najikonickejších účesoch všetkých čias začíname heslom: kto hovorí ofina, hovorí Jane Birkin. Táto herečka, ktorá sa narodila ako Britka, ale čoskoro sa stala uznávanou francúzskou It-girl, urobila z tohto strihu svoju hlavnú črtu, a to až do takej miery, že dnes si v salónoch môžete vypýtať „Birkin fringe – ofinu“. Pri tomto type ofín zostávajú strany dlhšie ako stred. Ofina sa vyznačuje plnosťou a je ideálna najmä pre tých, ktorí majú rovné alebo mierne zvlnené, husté vlasy. Ikonickou ofinou je aj záclonová ofina Farrah Fawcett, ktorá v 70. rokoch 20. storočia urobila z objemu a vlnenia vlasov svoj charakteristický štýl: elegantný, šik a vlnitý na správnych miestach, dodnes obľúbený, pretože dodáva vlasom hustotu a lesk.

Nezabudnuteľné krátke účesy

Grace Jones, stelesnenie silnej, bojovnej a nebojácnej ženy, vždy rada experimentovala s účesmi extravagantných geometrických a skulpturálnych, niekedy až sci-fi tvarov, ale do pamäti sa zapísala najmä krátkymi a rovnými účesmi, typickými pre 80. roky, ktoré zvýrazňovali jej krásnu tvár. Ďalšou ikonou, ktorá vždy rada experimentovala najmä s farbami, a to až do takej miery, že len v rokoch 1991 až 1996 ich vymenila najmenej 17, je Linda Evangelista, nezabudnuteľná so svojím ohnivo červeným pixie strihom a vo všeobecnosti nespochybniteľná kráľovná účesov v tvare misky. Ak však existuje strih, ktorý sa zapísal do histórie (alebo skôr do storočnej histórie), je to strih hviezdy nemého filmu z 20. rokov minulého storočia Louise Brooksovej. Tento krátky účes, známy ako bob, sa stal symbolom emancipácie žien. Tí, ktorí majú problémy s vlasmi, môžu využiť šampón na rast vlasov, aby posilnili svoje vlasy a obnovili ich silu.

inšpirujte sa účesy

Strapatá blondína Brigitte Bardot

Univerzálny, spontánny a prirodzene „strapatý“ účes zo zlatých rokov Brigitte Bardot je stále jedným z dokonalých účesov, ktoré vyzerajú sexy a sofistikovane, ale nie vykonštruovane. Podľa niektorých kaderníkov spočíva tajomstvo tohto účesu v dlhej, prirodzenej, nevýraznej, geometricky zakrivenej hrive, ktorá jemne rámuje tvár. Pre ženy, ktoré trpia sezónnym oslabením vlasov, je vhodné používať vlasový kondicionér, ktorý zvyšuje lesk a silu vlasov.

Slávne vlny a ikonické kučeravé vlasy

Vlasy Marilyn Monroe sú okamžite rozpoznateľné: krátky vrstvený strih s vlnami vytvorenými pomocou natáčok, ktoré však vďaka odfarbenej blond farbe získavajú zvláštnu a nezabudnuteľnú jemnosť dokonale ladiacu s herečkinou tvárou. Menej jemné, hustejšie a určite modernejšie sú kučery, ktoré mala Julia Roberts vo filme Pretty Woman. Po uvedení filmu si každý chcel vylepšiť svoje prirodzené kučery alebo si ich dať upraviť v salóne. Ak bojujete s príčinami vypadávania vlasov, je dobré kombinovať styling s doplnkami, ako je vlasové hnojivo, ktoré posilňuje korienky vlasov a podporuje ich rast. Napokon, v rámci stupňovania vĺn a kučier nemôžeme zabudnúť na afro-prírodné vlasy americkej aktivistky Angely Davisovej, ktoré sú stále zdrojom inšpirácie pre mnohé štýly celebrít alebo modeliek na prehliadkovom móle.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu