Špargľová sezóna je v plnom prúde. Pokiaľ ste jej ešte nepodľahli, teraz máte šancu. Kombinácia s bravčovou panenkou, jogurtovou omáčkou a orechmi je proste dokonalá. Mňam.
Čas prípravy: 50 minút
Počet porcií: 2
Budeme potrebovať
350g bravčovej panenky
Bielu alebo zelenú špargľu
Citrón
Anglickú slaninu
Panenský olivový olej
Morskú soľ
Mleté čerstvé čierne korenie
Bylinky na ozdobu
Omáčku
200 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
2 lyžice majonézy
2 ks sardelových rezov
1 strúčik cesnaku
2 lyžice nasekaných vlašských orechov
½ lyžičky nastrúhanej kôry z BIO citrónu
1 lyžičku pomarančovej šťavy
Soľ
Postup prípravy
- Do mäsa vtrieme olej a okoreníme. Necháme minimálne dve hodiny odležať.
- Rozohrejeme panvicu na strednú teplotu. Na panvici necháme ohriať trochu oleja a rozotrieme ho. Panenku opekáme z každej strany asi 8 minút. Opečené mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočinúť.
- Medzi tým v panvici opečieme mesiačiky citrónu a slaninu.
- Špargľu pripravíme v pare do mäkka. Záleží na veľkosti špargle, obvykle príprava trvá 6-10 minút.
- Všetky suroviny na omáčku rozmixujeme do hladka, osolíme a okoreníme.
- Mäso podávame nakrájané na plátky s omáčkou, citrónom, slaninou a špargľou.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.
Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
foto: Hollandia