Náročnosť: stredne náročné
Čas prípravy: asi 30 minút
Čas pečenia: asi 45 minút
Vystačí na: asi 4 porcie
Prísady:
Na polievku:
500 g batatov (olúpaných a nakrájaných na kocky)
1 tekvica (olúpaná, bez jadier a nakrájaná na kocky)
1 PL tekutého medu
2 PL olivového oleja
2 cibule (nahrubo nakrájané)
3 pretlačené strúčiky cesnaku
1 l vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
1 zarovnanú KL mletej škorice
1 PL mletého muškátového orieška
100 g Crème fraîche Dr. Oetker
čierne korenie a soľ podľa chuti
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom
ponorný mixér
Príprava:
Na prípravu polievky rozložíme na plech bataty s tekvicou. Pokvapkáme medom a 1 PL oleja. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Čas pečenia: asi 45 minút
Vo väčšom hrnci na oleji osmažíme cibuľu domäkka. Pridáme cesnak, vývar, škoricu a muškátový oriešok a asi 5 minút povaríme.
Pečené bataty s tekvicou vložíme do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka. Pridáme Crème fraiche, dochutíme soľou a čiernym korením a krátko povaríme.
Tip: Podávame s ciabattou, ktorú môžeme tiež nakrájať na kocôčky a spolu s Crème
fraîche dozdobiť polievku na tanieri.
foto: Dr. Oetker