V novej knihe cukrárky Petry Tóthovej s názvom Upečme si sviatky nájdete inšpiratívne recepty na všetky sviatočné koláčiky a slané i sladké dobroty. Petra knižku, ktorá iste bude ozdobou predvianočnej knižnej ponuky, predstavila v spoločnosti kolegýň z populárnej šou Pečie celé Slovensko Jožky Zaukolcovej a Natache Pacal. Nesmel chýbať ani Milan Junior Zimnýkoval, ktorý večerom sprevádzal, a zároveň prijal funkciu „krstného otca“. Za vydavateľstvo Ikar knihu odprevadil spolu s ostatnými do života ozdobnými cukrárenskými guličkami na perníky aj generálny riaditeľ vydavateľstva Marek Néma. 

Cukrárka Petra Tóthová, ktorú dobre poznáme vďaka šou Pečie celé Slovensko, prichádza po minuloročnom veľkom úspechu jej knihy Cukráreň Petry Tóthovej s knihou, ktorá nás prevedie celým rokom a prináša chutné recepty na všetky sviatočné sladké koláčiky, dezerty či slané dobroty. Začína prirodzene adventnými a vianočnými receptami, pokračuje Silvestrom, nasledujú veľkonočné sviatky, ale nájdete v nej aj inšpirácie na narodeninové oslavy, výročia či slávnosti. O dokonalé fotografie receptov sa tak, ako pri predchádzajúcej Petrinej knihe, postaral Dušan Křístek. Kniha je obohatená aj o zábery z autorkinho detstva. 

Predchádzajúca Petrina kniha receptov bola ocenená Zlatou knihou a tešiť sa z nej môže viac ako 11 000 nadšených milovníkov sladkých dobrôt. Novinka Upečme si sviatky iste bude rovnako úspešná. 

Petra Tóthová v knihe plnej neodolateľných receptov vychádza zo svojich najkrajších spomienok na detstvo, keď sviatky vnímala ako chvíle čarovných tradícií a ochutnávania výnimočných jedál u svojich starých rodičov. Kniha receptov ma ambíciu sprevádzať čitateľa celým sviatočným rokom, a to nielen veľkonočným, adventným či vianočným obdobím, ale aj osobnými udalosťami, akými sú narodeniny, rodinné či spoločenské oslavy a slávnosti rôzneho druhu. Niektoré z ponúkaných pochúťok jednoznačne patria na slávnostný stôl počas všetkých ročných období, preto obľúbená cukrárka pripravila a aj vizuálne predstavila varianty vhodné na každú sezónu. Petra zhotovuje všetky cukrovinky s láskou a vždy do nich vnáša niečo zo seba. Niektoré sú bezlepkové, mnohé zmodernizovala či zjednodušila, iným dodala pestrejšiu škálu chutí. Žiadnej dobrote však neubrala z kvality ingrediencií, pretože ako sama tvrdí: „Dobrý koláč urobíte len z dobrých surovín a každá z nich má svoj význam.“ Dôležité je podľa nej pokračovať v tradíciách, ceniť si remeselné zručnosti a múdrosť starých mám. Vďaka tomu sa tradičné dobroty neocitnú v ohrození zabudnutia a stále budú lahodiť chutiam hostí počas sviatkov či iných vzácnych chvíľ.

Petra Tóthová je jedna z najznámejších profesionálnych cukrárok na Slovensku a súčasne obľúbená porotkyňa obľúbenej kulinárskej šou Pečie celé Slovensko. Precestovala celý svet, aby spoznávala a vzdelávala sa v cukrárskom umení a svoje recepty, postupy i výsledok čo najviac zdokonalila. Autorka niekoľkých cukrárskych kníh učí prostredníctvom televíznych obrazoviek aj svojich kuchárok umeniu piecť tisíce Slovákov. Kniha vyšla vo vydavateľstve Ikar a v predvianočnej kampani Knižné a veselé iste zaberie popredné miesto.

Foto: Adriana Grečnárová a Juraj Štefanovič  

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu