Leto je časom slnka, oddychu a dlhých horúcich dní, keď hľadáme relax v tieni s chutným nápojom v ruke. Letné mesiace nás však lákajú aj k experimentovaniu s nezvyčajnými chuťami. Čo môže byť lepšie ako spojenie lahodnej chuti kávy s osviežujúcim ovocím alebo aromatickými bylinkami? 

Tieto jednoduché recepty na kávové nápoje pripravené pomocou automatického kávovaru Krups vám prinesú nielen úľavu od letných horúčav, ale aj nezabudnuteľný chuťový zážitok. Vychutnajte si chuť pravej kávy s neobvyklým nádychom!

Káva s koriandrom

Potrebujeme (na 2 porcie): americano 120 ml, 20 ml limetkovej šťavy, 150 ml ananásovej šťavy, 1 lyžička agávového sirupu, 10 kociek ľadu, 10 vetvičiek čerstvého koriandra

Postup: Nádobu umiestnime pod trysku kávovaru a vyberieme americano, ktoré necháme vychladnúť. Do koktailového šejkra nalejeme limetkovú šťavu, ananásový džús, agávový sirup a 6 kociek ľadu. Pridáme aj polovicu koriandra a pretrepeme. Nakoniec prilejeme vlažnú kávu a 20 sekúnd pretrepávame. Do pohárov vložíme po 2 kocky ľadu a pomocou sitka na ne nalejeme kokteil a zdobíme zvyšným koriandrom. Namiesto vetvičiek koriandra môžeme použiť napríklad aj mätu.

Ľadová káva s kokosom

Potrebujeme: 80 ml kávy, 50 ml kokosového mlieka, 1 kopček kokosovej zmrzliny, 1/2 čajovej lyžičky kokosového cukru

Postup: Do pohára nalejeme kokosové mlieko a pridáme kopček zmrzliny. Pohár umiestnime pod trysku kávovaru a vyberieme väčšiu kávu,  posypeme kokosovým cukrom a ihneď podávame.

Tip: Ak nápoj jemne premiešame, lepšie si vychutnáme horkosť kávy spolu so sladkosťou zmrzliny. 

Freshpresso s vodkou

Potrebujeme: ristretto 25 ml, 10 ml šťavy z limetky, 1 lyžicu medu, 10 ml grapefruitovej šťavy, 40 ml vodky, niekoľko kociek ľadu a lístky medovky alebo mäty

Postup: V pohári zmiešame limetkovú a grapefruitovú šťavu s medom. Pridáme vodku, ľad a premiešame. Pohár umiestnime pod trysku kávovaru a vyberieme ristretto. Premiešame a hotový koktail ozdobíme lístkami medovky alebo mäty.

Tip: Vodka nie je v kokteile nevyhnutná. Namiesto alkoholu môžeme pridať viac grapefruitovej a limetkovej šťavy.

Automatický kávovar Krups 

Prémiový automatický kávovar Krups Intuition Experience+ EA877D10 s tichou prevádzkou vás intuitívne prevedie procesom prípravy kávy od samého začiatku až po dokonalú šálku espressa alebo cappuccina. Používanie uľahčujú jeho svetelné indikátory: červené podsvietenie vás prevedie potrebnou údržbou, zatiaľ čo farebne nastaviteľné podsvietenie vás povedie pri príprave nápoja – pre rýchlu a intuitívnu navigáciu.  Poteší vás aj možnosť vlastného nastavenia: kávovar Krups Intuition Experience+ EA877D10 ponúka aj možnosť uložiť osem profilov s individuálne nastavenými receptami na jednoduchú a rýchlu prípravu vašich obľúbených nápojov. Vyberte si farbu kontrolky, typ a jas displeja a nastavte si veľkosť nápoja alebo intenzitu chuti kávy. Vaše nápoje budú pripravené jediným stlačením tlačidla.

Foto: Krups

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu