V letnom interiéri nechajte vyniknúť príjemnú zelenú farbu

0
406
vyberte si zelenú farbu

Plánujete v lete tráviť viac času doma a chcete si interiér zútulniť? Tak siahnite po rôznych odtieňoch zelene, ktoré priestor premenia na mestskú džungľu, i oázu pokoja!

Zelená – najnovší ošiaľ

Ak by sme spomedzi rôznych farieb mali vybrať len jednu, ktorá počas leta ovládne interiéry, bola by to zelená. Od jemnej hráškovej, cez smaragdovú, až po tmavozelenú. Prečo práve táto farba? Evokuje v nás prírodu, prináša so sebou harmóniu a stratenú rovnováhu. Siahnete po nej toto leto aj vy?

Výrazný prvok

Nesie sa celé vaše bývanie v neutrálnych tónoch? A čo tak vniesť do neho závan sviežosti? Zelená vo všetkých svojich odtieňoch sa skvelo kombinuje s nude odtieňmi, ale i drevom. V interiéri, kde je umiestnený tmavý nábytok zelená prinesie sviežosť a naopak svetlé priestory pekne doplní.

Rafinované kombinácie

Zelená je spomedzi farieb výrazná, no nie natoľko, aby sa nedala kombinovať s inými odtieňmi. Skvelo si rozumie s koralovou, žltou, či ďalšími letnými sviežimi odtieňmi, ako je modrá i ružová.

vyberte si zelenú farbu

Nechajte ju vyniknúť

Rozhodli ste sa zakomponovať zelenú do interiéru? Nemusíte hneď meniť celý nábytok. Dobrú službu spravia aj textílie, ktorými priestor hravo premeníte na mestskú džungľu. Zelené závesy, obliečky na vankúše, či zelená posteľná bielizeň. Tak málo stačí, aby priestor vyzeral inak – letne a hravo!

Zelená na stenách

Tapety na stenách sú čoraz populárnejšie. Za krátky čas nimi totiž zmeníte holé a nezaujímavé steny. Trendami sú florálne motívy, najmä obľúbené palmové listy, ktoré dodajú priestoru dovolenkový nádych. Motív na tapete môžete skombinovať aj s ďalšími prvkami – obliečkami, obrusmi či obrazmi.

vyberte si zelenú farbu

Text: Michaela Miňová
Foto: unsplash.com, freepik.com

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu