Vo svete žije takmer dva milióny Slovákov a sú medzi nimi aj takí, ktorí sa dokázali svojim umom a pracovitosťou vyšvihnúť na najvyššie priečky. Vedci, lekári, vysokoškolskí pedagógovia, architekti, umelci, hotelieri, kuchári, športovci… 

V roku 2012 vznikol v Slovenskom rozhlase projekt Naši a svetoví – rozhovory   s úspešnými našincami. Za jedenásť rokov redaktorka Ľubica Hargašová pripravila do vysielaní Rádia Slovensko, neskôr do hlavných televíznych správ RTVS, a nedávno aj pre TV Pravda spolu takmer päťsto autentických rozhovorov a portrétov osobností, ktoré uznáva svet, ale u nás o nich vie málokto. Rubrika Naši a svetoví dostala aj knižnú podobu. Najprv k 90. výročiu Slovenského rozhlasu vyšla kniha 21 knižne spracovaných rozhlasových rozhovorov. 

Najnovšia publikácia Naši a svetoví – stretnutie po rokoch, ktorá vyšla vo vydavateľstve D. Orys, je návratom k niektorým osobnostiam. Pred rokmi, v čase rozhovorov, boli na vrchole svojich možností, boli úspešní, tlieskal im svet. Ako sú na tom teraz? Pokračujú v tejto kariére? Kniha osemnástich rozhovorov je plná životných zvratov, ale aj úspechov a životaschopnosti. 

Na slávnostné uvítanie v podstate svojim obsahom optimistickej knihy prišlo aj pár osobností, o ktorých Ľubica Hargašová v knihe píše. A ako inač, autorka ich v rozhovoroch s mikrofónom predstavila svojim hosťom.

Ľubica Hargašová, jedna z najznámejších redaktoriek Slovenského rozhlasu, v médiách pôsobí vyše 40 rokov. Dlhé roky pripravovala v rozhlase kontaktové, moderované relácie, pásma, reportáže, rozhovory, postrehy.Za svoju novinársku prácu získala množstvo domácich, ale aj zahraničných ocenení.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu