Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 30 minút
Celkový čas prípravy: asi 50 minút
Vystačí na: 2 porcie
Prísady:
Na puding:
1 balíček Premium Pudingu Jablko & Škorica Dr. Oetker
500 ml plnotučného mlieka
40 g cukru
Na ozdobenie:
2 jablká
1 PL prepusteného masla
mandľové plátky
kandizované brusnice
Ešte potrebujeme:
2 sklenené poháre
teflónovú panvicu
Príprava:
Na prípravu pudingu uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.
Na ozdobenie jablká umyjeme, vykrojíme z nich jaderníky a nakrájame ich na tenké plátky. Na teflónovej panvici rozpustíme maslo a plátky jabĺk z oboch strán orestujeme. Vyberieme a necháme ich vychladnúť. Na suchej panvici opražíme mandľové plátky. Povrch vychladnutého pudingu ozdobíme plátkami jabĺk, mandlí a brusnicami..
Tip: Pre ešte výraznejšiu jablkovú chuť vložíme na dno pohára jablko
nakrájané na malé kocôčky a zalejeme ho pudingom..
foto: Dr. Oetker