Kapustovo – fazuľové fašírky

0
247

Projekt Zrodené v EÚ prináša v spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept z kvalitnej domácej zeleniny na kapustovo-fazuľové fašírky.

Na 16 fašírok (4 porcie) budeme potrebovať:

250g kapusty (asi polovica stredne veľkej)
240g varenej červenej fazuľe
2 vajcia
3 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
50g strúhaného syra (možno použiť Grana Padano)
80g strúhanky
40g ryžovej múky (možno nahradiť kukuřičnou, pohánkovou alebo klasickou pšeničnou)
soľ a korenie podľa chuti
repkový olej

Kapustu rozdeľte na listy a dobre umyte (zvlášť v špárach vnútri zostávajú často hlina a kamienky). Listy vložte do hrnca s vriacou vodou a krátko povarte (cca 5 minút), aby sa vám kapusta lepšie mixovala.

Do mixéru dajte uvarené fazule (pokiaľ máte z plechovky, tak iba fazule bez nálevu), nakrájanú sparenú kapustu, dve vajcia, syr, cesnak a cibuľu. Rozmuxujte na pyré (nemusí byť úplne do hladka, pokiaľ to nepreferujete).

Dochuťte soľou a korením a zahustite strúhankou a múkou. Jej množstvo sa môže mierne líšiť podľa toho, ako šťavnatú ste mali kapustu, preto si prípadné množstvo dolaďte tak, aby sa vám s hmotou dobre pracovalo. Pokiaľ nemáte múku ryžovú, môžete použiť napríklad kukuričnú, pohánkovú či klasickú – pšeničnú alebo špaldovú.

Z cesta tvarujte placky vo veľkosti fašírok. Tie potom osmažte na panvici s malým množstvom kvalitného repkového oleja pôvodom z EÚ. V medzičase si pripravte prílohu v podobe pečených zemiakov. Veľké kúsky zemiakov odporúčame na chvíľu predvariť, tenšie plátky nie je treba.

Viac informácií na www.zrodene.eu

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu