Morčacie cuketové guľôčky s konjakovými cestovinami

0
986

Čo budete potrebovať

Na guľôčky:

  • omeletu KetoMix so syrovou alebo zeleninovou príchuťou,
  • 100 g morčacieho mäsa,
  • 150 g cukety,
  • 150 g šampiňónov,
  • olivový olej,
  • malú červenú cibuľku alebo šalotku,
  • soľ,
  • korenie,
  • hrsť pŕhľavy alebo byliniek podľa chuti.

Na omáčku:

  • 1 cibuľu,
  • 300 g cukety,
  • 8 šampiňónov,
  • vodu alebo zeleninový vývar,
  • 100 ml smotany.

Postup Cuketu a očistené šampiňóny nastrúhajte na hrubom strúhadle (nožičky šampiňónov ponechajte na ďalšie použitie). Cibuľku nakrájajte najemno a nechajte ju speniť na panvici na troške olivového oleja. Pridajte nastrúhanú cuketu a šampiňóny, osoľte a za občasného miešania nechajte zmäknúť a odpariť prebytočnú tekutinu. Do vychladnutej zmesi pridajte odmerku KetoMix syrovej alebo zeleninovej omelety, morčacie mäso, pridajte nasekanú pŕhľavu alebo bylinky a všetko rukou dôkladne premiešajte. V dlani vyváľajte guľôčky a pečte ich v rúre zohriatej na 180 °C asi 15-20 minút podľa veľkosti. Na omáčku si nakrájajte cuketu, nožičky šampiňónov a cibuľu. Všetko krátko orestujte na oleji, pridajte vývar (alebo vodu), smotanu a nechajte asi 10 minút pod pokrievkou bublať. Všetko rozmixujte do hladka, dolaďte konzistenciu a dochuťte. Hotové jedlo podávajte ozdobené plátkami šampiňónov, posypané čerstvými lístkami byliniek a ako prílohu si vyberte bezscharidové konjakové cestoviny.

foto: KetoMix

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu