Martin Pyco Rausch je na slovenskej šoubiznisovej scéne už dlhé roky. Kariéru začal ako rozhlasový a televízny moderátor. Teší sa veľkej popularite a už viac ako desať rokov varí zdravé vegetariánske jedlá, bloguje o nich, vytvára video recepty a vydáva kuchárske knihy. Na konte má už tri mimoriadne úspešné kuchárske knihy. Následne sa pustil do videotvorby a jeho recepty na sociálnych sieťach získali viac ako stotisíc sledovateľov. Má aj dve prestížne ocenenia Social Awards Slovakia (SOWA) v ankete najobľúbenejších influencerov slovenského internetu. Sám nakrúca aj fotografuje všetky jedlá a dezerty.
![](https://womanman.sk/wp-content/uploads/2023/10/10-WM-Pyco-2-1024x575.jpg)
![](https://womanman.sk/wp-content/uploads/2023/10/10-WM-Pyco-2-1024x575.jpg)
Najúspešnejší foodbloger sa teraz k priaznivcom zdravého jedla vracia s dlho očakávanou kuchárskou knihou s názvom Treba si variť. Prináša desiatky famóznych receptov, ktoré pošteklia všetky vaše chuťové poháriky. Kniha je nabitá najobľúbenejšími receptami, ktoré Martin Pyco Rausch testoval celé roky s viac ako stotisíc ľuďmi, ktorí ho sledujú na sociálnych sieťach. Navyše pridal novinky, rady a zážitky. Nechýbajú ani odborné poznámky a rady Silvie Horeckej a, samozrejme, ani fotografie, do ktorých by ste sa najradšej zahryzli. Ako Pyco vraví: „Každý rok chcem byť lepší, šikovnejší a kreatívnejší. Od trilógie Moje Jedlo prešlo 7 rokov a chcem, aby hneď po otvorení knihy TREBA SI VARIŤ každý pochopil, kam som sa posunul. Inšpirujme sa navzájom!“
![](https://womanman.sk/wp-content/uploads/2023/10/10-WM-Pyco-3-1024x594.jpg)
![](https://womanman.sk/wp-content/uploads/2023/10/10-WM-Pyco-3-1024x594.jpg)
Publikácia Treba si variť vyšla vo vydavateľstve IKAR. Martin Pyco Rausch ju pripravil spolu s odbornou garantkou Silviou Horeckou, odborníčkou na zdravú stravu z Terapie jedlom a dizajnérkou Janou Drnkovou, ktorá vytvorila grafický koncept knihy. Knihu do života spolu s už menovanými uviedli do života aj generálny riaditeľ vydavateľstva IKAR Marek Néma a zakladateľka Ikaru Gabika Belopotocká. Slávnostným večerom v kníhkupectve Martinus sprevádzala Pycova dlhoročná kolegyňa z rozhlasového éteru Eva Pribylincová. Kniha Treba si variť je výnimočnou aj v tom, že všetky recepty Martin Pyco Rausch nielen vymyslel, uvaril, ale i odfotografoval.
![](https://womanman.sk/wp-content/uploads/2023/10/10-WM-Pyco-4.jpg)
![](https://womanman.sk/wp-content/uploads/2023/10/10-WM-Pyco-4.jpg)
Pripravila: Lucia Čarná
Foto: IKAR