Príjemné chvíle s priateľmi miluje každý a rituál talianskeho Aperitiva je skvelou príležitosťou, ako si ich vychutnať naplno, a to aj bez jedinej kvapky alkoholu. Tradičné „Rituale Italiano“ v sebe spája radosť zo stretnutia s priateľmi a z dokonalého chuťového zážitku. Pohárik Crodina, tradičného talianskeho nealko aperitívu, dodá tejto chvíli tú pravú atmosféru. Vybrať si môžete z dvoch verzií: Crodino Biondo a Crodino Rosso obohatené o arómu červených pomarančov. 

Plná aróma a horko-sladká chuť v spojení s iskrivými bublinkami predstavujú zážitok pre vaše zmysly. Niet divu, že Crodino je už vyše päťdesiat rokov súčasťou cenného  talianskeho dedičstva a zaslúžene si drží prvé miesto medzi nealkoholickými aperitívmi. „Rituale Italiano“, každodenná súčasť talianskeho životného štýlu, je preslávené svojou uvoľnenou atmosférou spojenou s rafinovanosťou, dôvtipom chuti aperitívu a drobného občerstvenia v podobe slaných tradičných tyčiniek grissini a olív. Najlepšie chutí ako Crodino Spritz v pohári na víno plnom ľadu, sódy a ozdobený plátkom pomaranča. Crodino Spritz je štýlová alternatíva k populárnym spritzom, ktorá má navyše jednu výhodu: bez obáv si potom môžete sadnúť za volant! 

Crodino vzniklo v meste Crodo, v regióne Piemonte už v roku 1965. Základom receptúry je miestna pramenitá voda, v ktorej sa lúhujú byliny, korene, drevo a korenie z celého sveta. Presné zloženie a pomer 15 ingrediencií pozná na svete iba bylinkár a master blender spoločnosti Crodino, Bruno Malavasi.

Ako strážca pôvodnej receptúry, pristupujem k svojej práci starostlivo tak, aby som aj naďalej poskytoval presne rovnako zmyselný zážitok z pitia, ako pri prvom dúšku pred viac ako 50 rokmi. Je vzrušujúce, keď vidíte tajnú kombináciu pätnástich rastlín, ktoré sa s pomocou času spoja do dokonalej harmónie. Pri výrobe Crodina je práve čas jednou z najpodstatnejších zložiek, pretože umožňuje zmesi dozrieť a rozvinúť jej viacvrstvovú chuť. Crodino vyžaduje čas, precíznosť, starostlivosť a znalosti najvyššej úrovne,” hovorí o svojom poslaní Bruno Malavasi.

Receptúra Crodina Biondo obsahuje napríklad muškátový oriešok, typický svojou intenzívnou orieškovou a sladkastou arómou, semienka koriandru, ktoré sú obľúbené už od staroveku pre svoju drevitú vôňu s korenistými a kvetinovými tónmi, ako aj púčiky klinčekov, ktoré nápoju dodávajú kvetinovo sladký nádych. Poslednou známou ingredienciou je kardamon, ktorému sa pripisujú magické účinky. Obsahuje tiež vzácny esenciálny olej a Crodinu dodáva intenzívnu aromatickú a živicovú vôňu, ktorá spája jemné korenisté tóny s eukalyptovým a gáfrovým nádychom. Sofistikovaný nápoj vo variantoch Crodino Biondo a Crodino Rosso najlepšie chutí v spoločnosti priateľov a s drobným občerstvením, ktoré podčiarkne rafinovanú chuť nápoja a dodá „Aperitivo momentu“, tú pravú taliansku atmosféru.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu