Dokonalé dezerty nemusíte obdivovať iba na obrázkoch alebo v luxusných cukrárňach či patisseriach. Môžete si ich pripraviť doma. Porotkyňa úspešnej šou Pečie celé Slovensko, Petra Tóthová, vás to naučí. Vďaka jej receptom v knihe Cukráreň Petry Tóthovej si osvojíte elegantné umenie a majstrovstvo pri príprave dezertov.
Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová, porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko, vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva. Jej kniha, ktorá práve vyšla vo vydavateľstve Ikar, je plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí. Retro recepty oblečené do moderného šatu vás nechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov. Medzi dezertmi zachytenými objektívom Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie, nájdete okrem dobre známych tradičných receptov aj cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na akúkoľvek návštevu.
Ak teda túžite vedieť ako pracovať s karamelom, s knižnou novinkou máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia. Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť.
Knihu slávnostne uviedli do života v kníhkupectve Panta Rhei v bratislavskom Auparku blízki televízni spolupracovníci Petry Tóthovej, ktorí spolu s ňou pripravujú šou Pečie celé Slovensko a spolutvorcovia knihy.
Pripravila: Lucia Čarná
Foto: Ikar