Dni sú čoraz kratšie a tmavšie, z domu odchádzame za šera a prichádzame za tmy a toto nás čaká ešte pár mesiacov. No stačí premeniť kuchyňu, kancelársku kuchynku alebo obývačku na rozvoniavajúcu kaviareň a deň sa stane oveľa znesiteľnejším. 

Práve kvôli krátkym dňom má jeseň rád len málokto. No práve pre ne sú jesenné dni ako stvorené na všetko, čo sme v lete nestihli – dopozerať seriál, prečítať si knihu, pretelefonovať s kamarátkou celé hodiny… Tentoraz si však namiesto vašej obľúbenej šálky kávy urobte niektorú z týchto jesenných kávových špecialít. Alebo viete čo? Skúste postupne všetky tri! Ich príjemná textúra a upokojujúca vôňa na vás zapôsobia ako lúč svetla v tmavom šere. 

Pumpkin latte

Táto špecialita delí ľudí do dvoch skupín: Chcem ešte alebo už nikdy viac. Pokiaľ ste v tej prvej, skúste si tekvicové lattečko pripraviť doma. 

Potrebujete: 150 ml vašej obľúbenej  kávy Tchibo, 100 ml  mlieka, 1 lyžicu tekvicového pyré (z rozmixovanej tekvice Hokkaido), 1 lyžicu javorového sirupu alebo trstinového cukru, 1 lyžičku tekvicového korenia a šľahačku na ozdobenie. 

Postup: Tekvicové pyré rozmiešajte s tekvicovým korením a javorovým sirupom alebo trstinovým cukrom. Mlieko zohrejte asi na 60 °C. Pripravte si espresso, poriadne ho zmiešajte s tekvicovým pyré a prilejte napenené mlieko. Na vrch môžete dať šľahačku a jemne posypať tekvicovým korením.

Zlaté caffé latte

Nápoj nečakane lahodnej chuti vám rozprúdi krv v tele. Je ideálny po návrate domov, keď vám zima cestou zaliezala pod kabát. Káva s kurkumou a voňavým korením vás príjemne prehrejú a kurkuma navyše prispieva k dobrej imunite.

Potrebujete: 150 ml vašej obľúbenej kávy, ¼ lyžičky kurkumy, ¼ lyžičky škorice, 1 lyžičku trstinového cukru a 125 ml mlieka 

Postup: V šálke vymiešajte cukor, škoricu a kurkumu v lyžičke horúcej vody a potom do tejto zmesi priamo z kávovaru pripravte espresso. Mlieko zahriate asi na 65 °C napeňte, nalejte do pohára a vlejte doň ochutené espresso. Posypte troškou škorice a vychutnajte si hrejivú chuť úžasnej kávy.

Latte Amaretto škorica

Spojenie kávy, mandľového Amaretta a voňavej škorice, zjemnené mliekom, je ako stvorené na každý jeden deň, keď sa slnku nechcelo vstávať. Ale deň, ktorý začne takýmto chutným nápojom, predsa nemôže byť zlý. Môžete si ho pripraviť doma alebo vám ho počas celej zimnej sezóny profesionálne pripravia na všetkých kávových baroch Tchibo.

Potrebujete: 10 ml Monin Amaretto, 10 ml Monin Škorica, 40 ml espresso a 110 ml našľahaného mlieka

Postup: Do šálky nalejte Monin Amaretto a Škorica, zalejte espressom a pridajte našľahané mlieko. 

TIP na darček pre milovníkov ochutených kávových nápojov: Sirupy Monin dostanete teraz v Tchibo v darčekovom balení. Stačí si len vybrať – a nezabudnite kúpiť jeden aj pre seba! No nájdete tam toho ešte oveľa viac pre celú rodinu a blízkych. Stačí navštíviť www.tchibo.sk

Foto: Tchibo

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu