Caplinovej príbehy sú vždy aj gurmánskym zážitkom z krajiny, kde sa jej romance odohrávajú. Sú aj takým cestovateľským bedekrom so zaujímavosťami, ktoré sa tam oplatia navštíviť. K tomu si pridajte sympatických hrdinov, romantiku, trošku dobrodružstva a máte jednu z najobľúbenejších sérií súčasnosti.
Romantické úteky a novinka Vila v Taliansku.
V predošlých dieloch už bola v Tokiu, Paríži, Kodani, na Islande, či v Chorvátsku. Tentoraz nás zavedie do Talianska, kam z Londýna prichádza hlavná hrdinka Lia. Vždy snívala o tom, že jedného dňa utečie na biele piesočnaté pláže na pobreží Amalfi – lenže súčasťou tohto sna nikdy nebolo stretnutie s jej skutočným otcom. Tým, o ktorom ešte pred niekoľkými týždňami vôbec nevedela. A predsa tu zrazu stojí pred bránami nádhernej vily, do ktorej jej zamietol prístup neznesiteľný – a zároveň neskutočne príťažlivý – Raphael Knight, obchodný manažér jej otca.
Zistila som, že som polovičná. Som spolovice súčasťou jednej rodiny a spolovice tej druhej.“ Pozrela sa na more a sledovala vlny. Nepatrila vôbec nikam. Základy pod jej nohami boli zhnité a už si nebola istá, kam má stúpiť, uvedomujúc si, že sa môžu kedykoľvek rozpadnúť. „Myslíš si, že zistenie, že môj otec je slávna filmová hviezda, je akousi výhrou. Lenže nie je. Nie z môjho uhla pohľadu. Ja som otca nenašla, ale stratila,“ zlomil sa jej hlas. „Rodinu, o ktorej som si myslela, že je moja. A teraz som zostala trčať niekde v strede a nepatrím tak úplne ani do jednej.“
Keď Lia vďaka starej čiernobielej fotografii dokáže, že jej tvrdenie bolo pravdivé a je dcérou známeho talianskeho herca, Raph je odhodlaný uistiť sa, že táto cudzinka s dlhými kučeravými vlasmi a nákazlivým úsmevom nemá postranné úmysly. Aj keby to znamenalo, že ju nespustí z dohľadu. Na romantickom pobreží Amalfi obsypanom citrónovníkmi začne byť čoskoro horúco, a nebude to spôsobené len počasím…
Vila v Taliansku je pohodová, letná oddychovka, pri ktorej zabudnete na starosti a budete si vychutnávať Taliansko plnými dúškami. Autorka vie skvele vykresliť atmosféru a narobiť vám chúťky najrozličnejšími lahôdkami. Ochutnáte napríklad tradičné talianske pečivo cornetti al cioccolato, grilovanú chobotnicu s feniklom, steaky z mečiara zabalené v kvetoch cukety, omáčku na cestoviny amatricana alebo talianske šišky zeppola plnené pudingom.
Zavedie vás do citrónovníkového sadu, ukáže ako sa vyrábajú dlhé pásy lahodnej mozzarelly, ako sa pestuje tá najlepšia bazalka a namieša vám osviežujúci likér limoncello.
Každý deň tu máme prehliadky a prevádzkujeme aj obchod, kde predávame mydlo, voňavé mlieka na ruky a telové vody, ako aj naše vlastné Limoncello, olivový olej a bylinkové octy.“ Vyliezli na veľmi strmý kopec pretkaný kamennými múrmi, o ktorých im Anya povedala, že tam boli vyše dvesto rokov. „Sme piata generácia, ktorá tu pestuje citróny. Sfusato Amalfitano. Oficiálne sa môžu nazývať amalfskými citrónmi iba tie, ktoré sa pestujú v tejto oblasti, a to kvôli jedinečnej mikroklíme. Slnko, more, hory.“
A pozor, nezabudnite, že Julie Caplin prichádza na Slovensko.
V pondelok 27. mája príďte do Martinusu na Obchodnej ulici v Bratislave a získajte ako prví čerstvú novinku s podpisom. Vilu v Taliansku predstaví autorka osobne na besede s autogramiádou.
Beseda sa začína o 17:00.