Potrebujete vyšľahať dokonalý sneh z bielkov bez toho, aby ste ich museli oddeľovať od žĺtkov alebo podstupovať riziko, že sa vám nevyšľahajú správne? Prípadne chcete dodať vášmu telu potrebné proteíny? Vďaka 100 % vaječným bielkom od Dr. Oetker môžete oboje!
Jedinečné vaječné bielky nielen na pečenie
Uľahčite si prípravu obľúbených snehových receptov alebo dodajte vášmu telu potrebnú dávku proteínu vďaka prvotriednej novinke – 100% vaječné bielky sušené Dr. Oetker, ktoré sú pasterizovanými bielkami od sliepok z voľného chovu. Sušené vaječné bielky majú všestranné využitie. Sú totiž vhodné na prípravu sladkých i slaných jedál, polevy či snehového cesta Pavlova torta, v ktorých môžu nahradiť čerstvé vaječné bielky, a to bez nutnosti náročného oddeľovania od žĺtkov. A výsledok? Ten prinášame so 100 % garanciou. Na obnovenie 1 bielka vám postačia 3 polievkové lyžice vody, pričom celé balenie zodpovedá 5 čerstvým bielkom. Vaječné bielky neobsahujú sacharidy, tuky ani cholesterol, preto sú v práškovom stave ideálne aj ako prírodný doplnok stravy a zdroj kvalitného proteínu do kokteilov, kaší, palaciniek či omeliet, čo ocenia i športovo aktívni spotrebitelia. Rovnako poteší aj praktický recept na Snehové pusinky, ktorý nájdete na zadnej strane obalu.
Odporúčaná cena 100 % vaječné bielky sušené Dr. Oetker 15 g je 1,49 EUR.
Kvalitná čokoláda vylepší každý dezert
Chcete vašim sladkým receptom dodať extra čokoládovú chuť či trendy vzhľad? Vyskúšajte nové zdobenie Čokoládové kúsky Dr. Oetker, ktoré sú vyrobené z prvotriednej horkej čokolády so 41 % obsahom kakaa. Použité kakao je vypestované udržateľným spôsobom s rešpektom k životnému prostrediu a k ľudom. Čokoládové kúsky môžete využiť na pečenie priamo do cesta alebo primiešať do krémov. Po upečení držia tvar a cestu dodávajú fantastickú čokoládovú chuť. Ideálne sú aj na dozdobenie múčnikov, tort, dezertov, zmrzliny či sladkých jedál. Ozvláštniť nimi môžete aj raňajkovú kašu alebo jogurt. Tak neváhajte a dotvorte vaše klasické či moderné recepty dokonalými čokoládovými kúskami. Užitočné rady: krémy, šľahačky či zmrzliny je najlepšie dekorovať tesne pred podávaním, ale polevy odporúčame zdobiť ešte pred stuhnutím.
Odporúčaná cena Čokoládové kúsky Dr. Oetker 70 g je 1,49 EUR.
Pripravte si Orechové pusinky s parížskou šľahačkou
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 15 minút
Čas sušenia: asi 90 minút
Vystačí na: asi 10 porcií
Potrebujeme:
Na hmotu:
- 1 balíček 100 % vaječného bielka Dr. Oetker
- 150 ml vody
- 250 g cukru
- 60 g pražených mletých lieskových orieškov
Na náplň:
- 2 balíčky Parížskej šľahačky v prášku Dr. Oetker
- 300 ml studeného mlieka
Na ozdobenie:
- 125 g čerstvých malín
- 1 balíček Čokoládových kúskov Dr. Oetker
- lístky čerstvej mäty
Okrem toho potrebujeme:
- šľahač
- cukrárske vrecká s hladkou špičkou a so zrezanou špičkou
- plech na pečenie
Postup:
- V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Nakoniec zľahka vmiešame mleté orechy. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame 20 pusiniek s priemerom asi 8 cm. Vložíme do predhriatej rúry (elektrická rúra: 110 °C, teplovzdušná rúra: 90 °C) a sušíme 90 až 120 minút. Potom rúru vypneme a sušíme až do vychladnutia rúry.
- Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.
Naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou a vždy dve pusinky zlepíme k sebe.
- Na povrch nanesieme zvyšnú šľahačku a kolieska ozdobíme malinami, čokoládovými kúskami a mätou.
Foto: Dr. Oetker a Shutterstock