Grilované kuracie placky s restovanými fazuľkami a jogurtovým dipom

0
127

Pri grile ešte zostaneme. Aspoň pokiaľ máme zásobu výborných receptov. Tentokrát potešíme milovníkov ľahkých a rýchlych jedál. Rozpáľte gril, podávajú sa kuracie placky.

Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 2

Budeme potrebovať:
500 g kuracieho mäsa
2 lyžice citrónovej kôry
2 ks chilli papričiek
1 vajce
Zelené fazuľky
Anglickú slaninu
Olej
Gazdovský biely jogurt od Hollandie


Citrónovú šťavu
Chilli
Soľ
Čierne korenie

Postup prípravy
Kuracie mäso rozmelieme alebo rozmixujeme.
Mäso zmiešame s citrónovou kôrou, na jemno nakrájanou chilli papričkou a vajcom. Osolíme a okoreníme. 
Zo zmesi vytvoríme placky a grilujeme z oboch strán.
Fazuľky krátko zaparíme ponorením do horúcej vody a ihneď potom vložíme do ľadovej vody. 
Slaninu nakrájame na drobné kostičky a na panvici orestujeme. Neskôr pridáme aj fazuľky. 
Nakoniec pripravíme jogurtový dip. Zmiešame biely jogurt Hollandia so štipkou chilli, orestovanou slaninou a citrónovou šťavou.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/

foto: Hollandia.sk / YouTube.com

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu