Jar – najvhodnejší čas na DETOX

0
1634

Kde je čisto, tam je zdravo. Platí to nielen o domácnostiach, ale aj o našich telách. Kadečím si ich vieme zaniesť, niekedy vedome, niekedy len tak mimochodom a často aj z pohodlnosti. V každom prípade je dôležité starať sa o pravidelné “upratovanie” svojho tela.

Nikdy nie je neskoro zmierniť prípadné škody napáchané na našich telách. Nadbytočné cukry sa premieňajú na tuk a ten sa usádza v celom tele – nie len pod kožou, ale aj v cievach a vnútorných orgánoch, napríklad v pečeni. Odpad dáva zabrať obličkám ale ostáva aj v tráviacom trakte. Skvelým prírodným prostriedkom je detoxikačný pestrec mariánsky. Nielenže detoxikuje organizmus, ale zároveň pomáha čistiť steny čriev od nánosov, ktoré sú tvorené zvyškami potravy, ktorá nimi prechádza. Súčasne blahodárne pôsobí na pečeň, pomáha jej regenerovať sa. Je taktiež silný antioxidant a obsahuje komplex bioflavinoidov. Ak si aspoň na jar doprajete kúru spočívajúcu okrem kvalitnejšieho výberu potravy aj v pravidelnom pití čaju z bodliaka pestreca mariánskeho, urobíte pre svoj organizmus dobrú službu.

To, že svoje telo detoxikujeme je fajn, ale tiež treba dávať pozor aj na rôžne alergie či intolerancie na rôzne potraviny. Aj keď sa snažíme stravovať zdravo, výskyt intolerancie laktózy je v dnešnej dobe čoraz častejší. Či už u kojencov alebo dospelých ľudí. Najnovšie štúdie hovoria, že intoleranciou na laktózu postihuje až 75 % populácie. Ľudia trpiaci laktózovou intoleranciou majú po konzumácii mliečnych výrobkov problémy so zažívaním, čo často negatívne ovplyvňuje ich kvalitu života. Preto jedna rada: Ak sa rozhodnete potraviny s laktózou z vášho jedálnička úplne vynechať, nezabudnite pravidelne dopĺňať potrebné živiny, najmä vápnik.

foto: pixabay.com

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu