Leto je nenávratne preč a pred nami je jeseň, obdobie nevľúdneho počasia, ku ktorému patrí nielen padajúce lístie, deka, teplý čaj, ale taktiež horúca polievka. Paradajková polievka je ďalšou novinkou, ktorú túto jeseň KetoMix uvádza na trh. Možno si hovoríte, že paradajky nie sú typickou jesennou surovinou, avšak opak je pravdou. Dozrievajú priebežne od leta až do neskorej jesene.

Paradajky pôsobia ako výborný antioxidant, čo je nesmierny benefit. Zároveň z nich môžete pripraviť nespočetné množstvo chutných pokrmov. V 1. fáze KetoMix diéty ich konzumácia nie je povolená, a to z dôvodu vysokého obsahu sacharidov. KetoMix preto prichádza s Paradajkovou polievkou, ktorá pre túto fázu naopak vhodná je. Jej príprava je rýchla a jednoduchá. Odmerku KetoMix paradajkovej polievky stačí zmiešať s vriacou vodou a je hotová. Rovnako, ako pri všetkých jedál KetoMix, aj Paradajkovú polievku môžete kombinovať so zeleninou, dochucovať bylinkami či rôznym korením. Jednoducho, fantázii sa medze nekladú.

Ak si KetoMix Paradajkovú polievku budete chcieť spestriť, použite náš recept.

Čo budete potrebovať:

  • Ketomix Paradajkovú polievku,
  • vodu,
  • cibuľu,
  • lyžičku masla,
  • bobkový list,
  • škoricu,
  • lístky čerstvej bazalky,
  • Slim Pasta rezance.

Ako na to?

Lyžičku masla nechajte rozpustiť a osmažte na nej nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložte jeden bobkový list a trošku mletej škorice a korenie nechajte rozvoňať. Keď cibuľa zmení farbu na zlatú, prilejte vodu a odmerku KetoMix Paradajkovej polievky. Pozor, veľmi rýchlo vzkypí, preto je potrebné ju sledovať a znížiť teplotu na sporáku. Nechajte povariť približne 5 minút. Medzitým prepláchnite Slim Pasta rezance. Vložte ich do polievky a nechajte prehriať. Po naložení na tanier do nej pridajte ešte nakrájané bazalkové listy. Polievka bude vďaka ním krásne voňať.

ČO STE O PARADAJKÁCH MOŽNO NEVEDELI…

  • Majú veľmi málo kalórií, tukov a žiadny cholesterol. Sú zdrojom vlákniny, minerálnych látok, ako je draslík či sodík a vitamínov skupiny A, B a C. Sú tak napríklad zdravšie ako jablká.
  • Obsahujú významný antioxidant lykopén, ktorý chráni pred rakovinou. Najviac ho ľudské telo dokáže získať práve z tepelne upravených paradajok.
  • Dozrievanie paradajok je možné urýchliť, ak medzi ne rozmiestnime zrelé jablká. Tie uvoľňujú etylén, ktorý podporuje zmieňované dozrievanie.
  • Predtým boli paradajky považované za letné ovocie. Skutočne sú z botanického hľadiska ovocím, nakoľko ide o mäkké bobule. Až časom sme si z nich „urobili“ zeleninu.
  • Ak budete paradajky pestovať v mobilných nádobách na balkóne, lodžii alebo na terase, budú fungovať ako prírodný repelent proti komárom alebo mravcom.

oficiálny Facebook / KetoMix Facebook poradňa

Viac informácií nájdete na www.ketomix.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu