Novinkou v portfóliu Coca-Cola HBC Česko a Slovensko na slovenskom trhu je najnovšie prémiová značka talianskej kávy Caffè Vergnano. Tá rozšíri jej bohaté portfólio 24/7. Výhradné zastúpenie na slovenskom trhu nasleduje po dokončení akvizície 30 % podielu v Casa del Caffè Vergnano (Caffè Vergnano) spoločnosťou Coca-Cola HBC v októbri 2021.

Caffè Vergnano je rodinná talianska kávová spoločnosť so sídlom v mestečku Santena neďaleko Turína. Ide o jednu z najstarších pražiarni kávy v Taliansku s koreňmi siahajúcimi až do roku 1882. V roku 2020 spoločnosť predala približne 7 000 ton kávy vo viac ako 90 krajinách sveta. Jej produktová ponuka pozostáva z prémiovej, vysokokvalitnej kávy, ktorá predstavuje talianske dedičstvo a autentickosť kávovej kultúry v celej svojej kráse.

„Sme nadšení z tejto jedinečnej príležitosti. Caffè Vergnano nám umožňuje ponúkať kompletné portfólio kávy, ktoré uspokojuje rôznorodú škálu spotrebiteľských preferencií. Sme vďační za dôveru rodiny Vergnano a budeme naďalej rešpektovať 140-ročnú históriu spoločnosti, odhodlanie a vášeň štyroch generácií, ktoré vytvorili takú bohatú a renomovanú značku, ktorá je synonymom autentického zážitku z talianskej kávy,“ uviedol Dan Timotin, generálny riaditeľ Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.

Portfólio Caffè Vergnano na Slovensku pozostáva z tradičného espressa v rôznych zmesiach a baleniach, ako zrnková a mletá káva. V portfóliu sú aj kompatibilné kompostovateľné Nespresso kapsuly a tzv. E.S.E pody (káva balená v čajovom vrecúšku do pákových kávovarov).

Tajomstvo špičkovej kvality kávových zmesí pochádza z precízneho výberu najlepších pestovateľov kávy z celého sveta, pričom zrná sú vyberané a kupované priamo na mieste ich pôvodu.

Výber kávových zŕn vysokej kvality sa spája s bezkonkurenčnými skúsenosťami rodiny Vergnano. Produkcia kávových zmesí prebieha tradičným spôsobom s použitím pomalého procesu praženia. V závislosti od druhu kávových zŕn sa cykly pomalého praženia realizujú s použitím rôznych časov a teplôt, aby sa dosiahlo dokonalé praženie.

Zmesi Caffè Vergnano nájdete v najlepších svetových kaviarňach, baroch a hoteloch a vo viac ako 170 obchodoch Caffè Vergnano 1882 po celom svete. Vďaka akvizícii spoločnosti Coca-Cola HBC si ju odteraz budete môcť vychutnať aj na Slovensku.

Women in Coffee

Spoločnosť Caffè Vergnano v roku 2018 vytvorila projekt sociálnej zodpovednosti Women in Coffee (Ženy v káve), ktorý podporuje v spolupráci s International Women Coffee Alliance malé komunity producentiek kávy. Projekt spadá priamo pod riaditeľku spoločnosti Carolinu Vergnano, ktorá je prvou ženou na čele spoločnosti. Dôvodom vytvorenia sú štatistiky ICO (International Coffee Organization) z roku 2018, podľa ktorých 25 % kávových fariem vedú ženy a 70 % pracovnej sily na kávových plantážach tvoria ženy. Napriek značnému pozitívnemu prínosu v rámci dodávateľského reťazca kávy však stále existuje veľký rozdiel medzi pohlaviami, pokiaľ ide o prístup žien k vzdelávaniu, úverom a obchodu. Women in Coffee sa neustále vyvíja, rastie a podporuje projekty, ktoré pomáhajú posilneniu postavenia žien, ich začleneniu a budovania rešpektu.

Miešané kávové nápoje 5 x inak 

Všetci poznáme mojito, gin tonic či margaritu. S letným počasím prichádza čas na objavovanie nových trendov v príprave miešaných kávových nápojov. Receptúru rôznych ľadových káv a drinkov už poznáme, teraz si môžeme osladiť deň niečím novým, doposiaľ nepoznaným. Tradičná talianska značka skvelej kávy Caffè Vergnano prichádza pre milovníkov kávy s inšpiráciou na nezvyčajnú kombináciu chutí. Ukazuje skvelý spôsob prípravy ľadových nápojov, ktorým sa dá spríjemniť nielen dovolenka, ale aj dni strávené v pohodlí domova. Na prípravu jednoduché drinky ocení aj začiatočník. Ostáva už len zapnúť kávovar, vziať do ruky šejker a objavovať kávové tóny z novej perspektívy.

FREDDO ESPRESSO

Espresso sa pomaly, ale isto stáva symbolom rutinných dní. Ľadová káva Freddo Espresso, pôvodom z Grécka,  je tým pravým letným osviežením. 

Potrebujeme: 60 ml espressa, ľad, 20 ml tekutého cukru a šejker. 

Postup: Pohár naplníme niekoľkými kockami ľadu a pridáme ho aj do šejkra, do ktorého nalejeme espresso a ak preferujeme sladký nápoj, pridáme aj tekutý cukor. Pretrepeme, kým nápoj nie je studený a nalejeme do pohára. Pena neprekáža, práve naopak, pri Freddo Espresso ju považujeme za efektnú a chcenú. 

FREDDO CAPPUCCINO 

Osvieženie a intenzívna chuť, to sú slová, ktorými sa dá opísať tento nápoj. Je to ľadová káva, ktorá si vyžaduje detailnejší, no nenáročný postup.

Potrebujeme: 60 ml espressa, ľad, tekutý cukor, 80 ml polotučného vychladeného mlieka (1,5 %) a šejker cobbler.

Postup: Pohár najprv vychladíme 3 – 4 kockami ľadu. Pripravíme si espresso. Do nerezovej nádobky od blenderu (profesionálny tyčový mixér) dáme desať kociek ľadu a zalejeme ich vychladeným mliekom. Pomocou blendera vytvoríme počas 50 sekúnd mliečnu penu, ktorá musí byť tekutá, nadýchaná a bez bubliniek. Medzitým v šejkri pripravíme pretrepaním espresso, kým je šejker studený a prelejeme do pohára s ľadom. Nakoniec nalejeme na kávu mliečnu penu. Tú pomaly nalejte na kávu ako poslednú. Použitím sitka na šejkri dosiahneme, že káva a mliečna pena zostanú oddelené.

FRESH RASPBERRY TONIC

Neviete sa rozhodnúť medzi malinovou limonádou a ľadovou kávou? Pripravte si kombináciu oboch. 

Potrebujeme: 10 ml malinového sirupu Monin, 150/200 ml Kinley Tonic Water, 30 ml espressa, čerstvé maliny a ľad.

Postup: Do pohára vložíme ľad a zalejeme ho malinovým sirupom. Pridáme tonik a dolejeme espressom. Nakoniec pohár ozdobíme čerstvými malinami.

ESPRESSO TONIC

Tento trendy nápoj je letnou klasikou. Je celkom nenáročný a hravo si ho pripravíme aj doma.

Potrebujeme: 150/200 ml Kinley Tonic Water, 60 ml espressa, citrónová kôra, 10 ml tekutého cukru Monin, plátok citrónu a ľad.

Postup: Pohár naplníme ľadom. Citrónovú kôru a tekutý cukor pridáme do pohára podľa chuti. Zalejeme Kinley Tonic Water a espressom. Nakoniec môžeme pohár ozdobiť plátkom citrónu.

TIKI ESPRESSO

Už svojím vzhľadom predstavuje exotiku. Vyskúšajte rôznorodosť exotickej chutí podčiarknutú pravým talianskym espressom.

Potrebujeme: 30 ml espressa, 40 ml Martini Bianco, 30 ml ananásového džúsu, 20 ml mandľového sirupu, plátok ananásu, pár lístkov mäty, ľad a šejker Cobbler

Postup: Pohár naplníme kockami ľadu. Do šejkra prilejte martini, ananásový džús, sirup a pretrepte. Zmes nalejeme do pohára s ľadom. Zvyšok dolejeme espressom a nápoj ozdobíme ananásom a lístkami čerstvej mäty.

Pripravila: Kamila Márföldy, Foto: Coca-Cola HBC a Seesame

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu