Pstruh s cviklovou redukciou a zelerovým pyré

0
1479

Počet porcií
10

Doba prípravy
40 minút

Ingrediencie
• 5 pstruhov, pitvaných
• tymián
• 5 strúčikov cesnaku
• 10 plátkov citrónu
• 4PL hnedý cukor
• 400ml cviklová šťava
• soľ, mleté čierne korenie
• červený vínny ocot
• 1 zeler bulva
• 0,5l mlieko 3,5%
• 100g maslo

Príprava
Každého pstruha narežeme na filetách a dobre nasolíme, do brucha vložíme tymián, cesnak a 2 plátky citrónu, vložíme na plech, na vrch dáme plátok masla a pečieme v rúre na 200°C cca 25minút.

Na redukciu si v panvici roztopíme cukor, keď skaramelizuje podlejeme cviklovou šťavou, pridáme 3 stonky tymiánu a zvaríme to celé na sirup. Dochutíme soľou, korením a vínnym octom.

Zeler očistíme a dáme variť do mlieka na malom ohni aby zmäkol. Vymixujeme na pyré a dochutíme soľou, korením a zjemníme maslom.

Viac na: www.zrodene.eu

foto: zrodene.eu

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu