Jedlo tvorí počas Vianoc zásadné a tradičné momenty. Rovnako ako darčeky. Každý sa teší na výbornú chuť domácej vianočky, zemiakového šalátu, kapra či lososa. S receptami KetoMix si tradičné jedlá môže vychutnať každý. Bez výčitiek či obáv o svoju postavu. Pripravte si tento rok svoje obľúbené recepty trošku inak.
Keto vianočka
Na cesto budete potrebovať: 4 vyšľahané bielky, 230 g zmesi na KetoMix žemle, 60 ml Alpro mandľového nápoja bez cukru, 30 g rozpusteného masla, 100 ml rumu, ½ lyžičky citrónovej šťavy, 2 lyžičky prášku do pečiva, 3 g KetoMix vanilkovej príchute, mleté mandle podľa chuti, mandľové plátky na posypanie.
Postup: Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. V mise zmiešajte zmes na KetoMix žemle, prášok do pečiva, KetoMix vanilkovú príchuť, citrónovú kôru, mandľový nápoj, rozpustené maslo a rum. Postupne zapracujte sneh z bielkov. Cesto môžete vložiť do vymastenej formy alebo upliesť vianočku, ktorú posypete mandľovými lupienkami. Pečte pri teplote 180°C približne 20 minút.
Zemiakový šalát á la keto
Na základ šalátu budete potrebovať: ¼ stredne veľkého zeleru, ¼ bielej reďkovky okrúhlice, ½ balenie kyslej smotany, 2 vajce natvrdo, lyžičku horčice bez cukru, soľ, čierne korenie, KetoMix Vajonézu.
Postup: Koreňovú zeleninu očistite a uvarte domäkka. Dajte variť aj vajíčka. Po uvarení zeleninu a vajcia natvrdo nakrájajte na menšie kocky a vložte do väčšej misy. Pridajte kyslú smotanu, KetoMix Vajonézu, horčicu, soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešajte. Šalát nechajte cez noc uležať v chladničke.
Vyprážaný kapor
Na 1 porciu budete potrebovať: 100 g kapra alebo inej ryby, soľ, korenie, KetoMmix Proteínovú pažítkovo-cibuľovú omeletu, olivový olej.
Postup: Filet z ryby umyte, očistite a osušte. Osoľte a okoreňte. Následne ho obaľte v zmesi KetoMix omelety s pažítkovo-cibuľovou príchuťou. Vyprážajte na troške oleja z obidvoch strán. Podávajte spolu so „zemiakovým šalátom“ ozdobeným pažítkou a plátkom citrónu.
Losos pečený v rúre:
Na 1 porciu budete potrebovať: filet z lososa 200 g, soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu.
Postup: Filet z lososa osoľte, okoreňte a položte kožou dole na papier na pečenie. V rúre pečte pri teplote 180°C približne 30 – 40 minút. Po upečení ho pokvapkajte citrónovou šťavou a podávajte so šalátom.
Ďalšie sviatočné recepty v nízkosacharidovej verzii a viac informácií nájdete na stránke www.ketomix.sk, príp. https://www.ketomix.sk/magazin/keto-recepty/.