S novým Pribináčkom Kapsík vás na výlete hlad neprekvapí. Každý malý objaviteľ potrebuje energiu na ceste za svojím každodenným dobrodružstvom. Vyberte novinku Pribináček Kapsík kedykoľvek vás prekvapí chuť na malé občerstvenie a prekonáte ju raz dva. Pribináček Kapsík ponúka hneď dva varianty – príchute vanilka a kakao. Či už je vaše dievčatko malou vedátorkou alebo chlapček malým výskumníkom, Pribináček Kapsík udrží krok s každým detským dobrodruhom.
Pribináček pre svojich kamarátov pripravil novinku – chladenú kapsičku plnú čerstvého tvarohu a smotany, ktorá si nájde svoje miesto v každom ruksaku aj chladničke. Pribaľte si so ho sebou na výlet alebo na ihrisko a dobite si energiu obľúbenou pochúťkou. Kapsička je zdrojom bielkovín a je plná chuti, ktorú milujú deti i dospelí.
Pribináček Kapsík vydrží mimo chladničky až 6 hodín a vďaka spoľahlivému obalu vám nehrozí žiadne zašpinenie ruksaku či vrecka, kde môžete Kapsík bez obáv prenášať. Ľahko sa otvára a mamičky určite ocenia, že k jeho vychutnávaniu nepotrebujete žiadny riad ani lyžičku.
Vylepšite si svoje občerstvenie s Pribináčkom Tip: Špaldové sušienky a Kapsík – ideálne občerstvenie na výlety, do školy či na tréning.
Ingrediencie:
300 g špaldovej múky (môže byť namiešaná s klasickou hladkou)
100 g mletých orechov (vlašské alebo lieskové, ale podľa chuti môžeme použiť aj kokos)
200 g masla
160 g práškového cukru
1 lyžička kypriaceho prášku
1 lyžička vanilkového cukru, vanilkový lusk alebo škorica podľa toho, čo má kto rád
2 lyžičky kakaa
Pribináček Kapsík na zdobenie, prípadne zdobiace dekorácie, lentilky, ovocie.
Všetky ingrediencie (okrem vanilky a kakaa) zmiešame v jednej miske. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao, do druhej vanilku alebo škoricu podľa chuti. Cesto necháme v chladničke cca 30-60 minút odpočinúť, potom vyberieme a vytvoríme z neho malé guličky. Do prípravy môžeme zapojiť aj deti, ktoré bude táto fáza určite baviť. Guličky rukou trochu roztlačíme, aby vznikli malé placky. Dáme na plech a pečieme 15 min na cca 160 stupňoch.