Konečne je leto a my si môžeme naplno užívať slnečné dni, tráviť čas v spoločnosti priateľov, na dovolenkách či pri vode. V takomto ročnom období človek túži najmä po osviežení. Spríjemnite si horúce letné večery lahodným slovenským vínom z čiernych ríbezlí. Vedeli ste, že bobule tohto ovocia sa považujú za jedno z najhodnotnejších ovocí v našom zemepisnom pásme?
Doprajte si zdraviu prospešné látky
Za vznikom ríbezľového vína Pádár stojí malé rodinné vinárstvo v Padarovciach, ktoré si potrpí na kvalite surovín. Veľkou výhodou je, že čierne ríbezle do svojho vína pestuje vo vlastných sadoch pri Teplom vrchu, ktoré má jednu z najvhodnejších klím na Slovensku. „Nepoužívame žiadne koncentráty, všetku surovinu si dopestujeme sami. Bobule ríbezlí zbierame v najlepšom období, keď sú dostatočne dozreté,“ hovorí Bálint Simon, zástupca rodinného vinárstva Pádár.
Pokiaľ ide o výrobu ríbezľového vína, nie je to žiadna veda. Vínko najskôr zreje v nerezových fermentačných nádobách a z ovocia sa následne lúhujú antioxidanty a množstvo užitočných látok, čo je určite jeho najväčšou prednosťou. Keď poriadne vykvasí, filtruje sa a napokon vznikne lahodné osviežujúce víno s výnimočnou chuťou a vyváženým obsahom vitamínu C, železa a selénu.
Ríbezľové vína sú novým trendom
Víno Pádár si môžete vybrať v dvoch základných edíciách. Ak ste milovníkom rafinovaných suchších vín, určite siahnite po Pádár Exclusive. V prípade, že si radšej doprajete sladšie a pritom svieže vínka, voľbou číslo jeden je pre vás Pádár Premium. Ovocné vína sa tešia stále väčšej obľúbenosti, a to nie len u žien, ako tomu bolo zväčša doteraz, ale stále viac si ho doprajú aj páni.
zdroj@víno Pádár