Sushi je jedno z najznámejších jedál japonskej kuchyne. Väčšina ľudí si predstaví surovú rybu a ryžu. Sushi sa dá však pripraviť aj inak. Vyskúšajte našu keto verziu s tuniakom a uhorkou.
Čo budete potrebovať:
- tuniaka vo vlastnej šťave,
- Vajonézu dresing bez kalórií,
- KetoMix Pikantný cesnak dresing bez kalórií,
- trošku sušeného zázvoru,
- avokádo na ozdobu,
- šalátovú uhorku.
Postup:
Uhorku nakrájajte na dlhé tenké plátky. V miske zmiešajte tuniaka (šťavu zlejte), Vajonézu, cesnakový dresing a zázvor. Avokádo nakrájajte na malé hranolčeky tak, aby dĺžkou zodpovedali šírke uhorkového plátku. Na každý plátok naneste a rozprestrite trošku zmesi, na okrej dajte avokádový hranolček a zmotajte do rolky. Môžete to vyskúšať aj inak – uhorku nakrájajte na hrubšie kolieska a pomocou lyžičky na navrch naneste zmes. Každé koliesko následne ozdobte kúskom avokáda.ň
foto: shutterstock.com