Vianoce, čas radosti, pokoja a spoločne pobudnutých chvíľ s rodinou či priateľmi. Je to obdobie, keď sa naše domovy naplnia vôňou čerstvo upečených koláčikov, škoricových trubičiek, vareného vína a iných tradičných jedál pripravených s láskou. Tento rok budú o čosi príjemnejšie a šetrnejšie – s Lidlom. 

V predvianočnom období nejeden z nás dáva dokopy nákupný zoznam, ktorý je zväčša o čosi rozsiahlejší. Chystáme sa na sviatky pokoja v kruhu najbližších a chceme si dopriať štedro prestretý stôl plný čerstvého ovocia a iných chutí, vôní i skupenstiev. S nákupmi v obľúbenom diskontnom reťazci Lidl vás tieto Vianoce čaká praktický lojalitný program. Na sviatky budú totiž u vás všetci varení – pečení. S ich hladkým priebehom vám pomôže nový kuchynský set.

Stačí, ak nakúpite všetko potrebné zo zoznamu v ktorejkoľvek predajni a využijete pri tom Lidl Plus aplikáciu. Od pondelka 9.12. za 15 eur nákupu získavate jednu virtuálnu nálepku. Nazbierajte 5 a môžete si vybrať z prémiových hrncov a panvíc značky Kuhn Rikon s vianočnou zľavou až 75%. S týmto kvalitným kuchynským vybavením pripravíte chutné vianočné chody, ktoré očaria vašich hostí. 

Ide o kvalitný švajčiarsky dizajn. Odporúča ho aj šéfkuchár Kuchyne Lidla – Marcel Ihnačák. Môžete si byť preto istý, že investujete do kvalitného servisu. „Veľmi sa teším, že vďaka predajniam Lidl, je teraz kvalita v podobe hrncov dostupná pre všetkých. Bez dobrého kuchynského servisu by sa nekonala žiadna oslava, ani sviatky. Vyzdvihol by som švajčiarsky dizajn aj kvôli tomu, že funguje na ktorejkoľvek varnej doske a môžete ho šupnúť priebežne do umývačky.“

Vianoce zdravo a chutne 

Sviatky sa už desaťročia spájajú s hojnosťou a zväčša s ťažšími či vyprážanými jedlami. Stále viac sú však rodiny otvorené novému vetru nielen v rámci výzdoby a stolovania, ale aj pri príprave sviatočného menu. Vítaný je vyšší obsah vitamínov v podobe zeleninových príloh, ovocia, využívanie byliniek či jednoduchých kombinácií.

„Vianoce nemusia byť len o nezdravom prejedaní sa. Štedrovečerný chod vieme spraviť aj v zdravšom šate rovnako, ako aj pochúťky ku klasikám v televízii. Zelenina je žiaduca a hodiaca sa bez ohľadu na obdobie v roku. Vieme ju pekne zakomponovať aj k rybám. Rovnako tak, ako aj niektoré druhy ovocia vedia dotvoriť tú správnu a možno nie až tak tradičnú chuť. Jabĺčka, hrušky, slivky, vôňa sušených hríbov či atraktivita repy vie ozvláštniť Vianoce. Zásoby vždy čerstvého ovocia i zeleniny si viete zabezpečiť vďaka predajniam Lidl naprieč Slovenskom.“ 

Marcel Ihnačák odporúča vyskúšať tento rok recept k príprave lososa s krevetovou omáčkou a caponatou. Tento chod vám zaberie približne 40 minút. 

Baklažán očistíme a nakrájame na malé kúsky. Osolíme a necháme postáť. Potom osušíme a orestujeme na oleji dozlatista. Postupne pridáme všetky druhy očistenej a nakrájanej zeleniny: cibuľka, zeler, cesnak, čili, kapary. Okoreníme, prilejeme paradajky z konzervy a na miernom ohni podusíme. Na záver posypeme nasekanou bazalkou a mätou. Zľahka premiešame. 

Lososa očistíme, osolíme, okoreníme. Na rozpálenej panvici, kožou dole, opekáme do zlatohneda. Potom obrátime a na miernom ohni dopečieme. V polovici opekania postupne pridáme mandle, krevety, maslo a limetkovú šťavu. Zakryjeme alobalom a necháme chvíľu postáť. Servírujeme s caponatou a šalátom z polníčka.  

Láska v hrnci 

Nezabudnite, Vianoce sú o zdieľaní radosti. So švajčiarskou panvicou, hrncom či rajnicou môžete potešiť nielen seba, ale aj svojich blízkych. Pripravte sa na sviatky s Lidlom a užite si nezabudnuteľné chvíle. Šťastné a veselé. 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu