Vanilka je skutočný fenomén a jej aróma je nezabudnuteľná. Táto príjemne sladká korenina je mimoriadne vzácnou ingredienciou pri pečení a príprave dezertov. Vďaka jej skvelým vlastnostiam si ju ľudia spájajú s jedinečnými okamihmi a teplom domova. Dr. Oetker prináša svojim spotrebiteľom prvotriednu prírodnú vanilku v mnohých podobách, pre každého podľa vlastných preferencií.

Voňavá vanilková história

Vanilka má bohatú históriu a nemenej zaujímavý je aj spôsob jej pestovania a využitia. Počiatky tejto jedinečnej koreniny môžete nájsť v Mexiku, v oblastiach okolo rovníka. Pestovala a využívala sa intenzívne už v dobe Aztékov. Do Európy sa dostala v 16. storočí a jej popularita odvtedy prudko rástla po celom svete. V súčasnosti je najznámejším miestom pestovania vanilky Madagaskar.

Praktické využitie

Vedeli ste, že vanilkový struk obsahuje minimálne 200 aromatických látok, ktorých kombinácia sa považuje za výnimočnú? Vanilka ma naozaj univerzálne využitie a svoje stabilné miesto si nájde vo všetkých receptoch. Je vhodná do krémov, sladkých omáčok, nápojov, zmrzlín či  pri pečení – jednoducho všade tam, kde potrebujete dodať neopakovateľnú chuť a intenzívnu vôňu pravej vanilky. Avšak, vanilka nie je len príjemne sladká. Dokáže chuť pokrmu aj zvýrazniť. Ak nahradíme časť cukru v recepte vanilkou, vo výsledku budeme jesť lahôdku s pocitom väčšej sladkosti a pritom s menšou dávkou cukru.

Vanilka v rôznych podobách pre všetkých od Dr. Oetker!

Ste aj vy fanúšikmi vanilky? Neváhajte a pozrite sa koľko rôznych spôsobov aromatizácie pravou vanilkou pre vás má Dr. Oetker v ponuke!

Odporúčaná maloobchodná cena Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker 8 g: 0,79€

Novinka, Trstinový cukor mletý vanilkový struk – prináša zlato do každej kuchyne! Zažite dokonalú symfóniu  vôní a chuti pravej, prvotriednej mletej vanilky v kombinácii so zlatistým nerafinovaným trstinovým cukrom. Vďaka tomuto silnému spojeniu dodáte vašim jedlám či nápojom zmyselnú chuť a vôňu prírodnej vanilky.

Vanilkový cukor od Dr. Oetker je späť s rovnako skvelou receptúrou, ale s novým, čistejším dizajnom! Nik neodolá kombinácii jemne mletého cukru a prvotriedneho extraktu z vanilky Bourbon, ktorá pošteklí zmysly a chuťové poháriky dokonalou 100 % prírodnou vanilkovou chuťou, vôňou a zlatistou farbou jemného mletého cukru. Je ako stvorený do cesta a na posypanie vašich dezertov.

Odporúčaná maloobchodná cena Vanilkový cukor Dr. Oetker 8 g: 0,27 – 0,29€

Vanilková pasta Bourbon Dr. Oetker a Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker sú tými najlepšími možnosťami pre vianočné pečenie! Tekutý vanilkový extrakt dodá všetkým vašim receptom chuť pravej vanilky. Je vyrobený z prírodného extraktu z najkvalitnejších vanilkových strukov. Neobsahuje alkohol a jedná sa o jedinečnú prírodnú kvalitu. Do veľkej rodiny vanilkových výrobkov prináša jedinečné a moderné riešenie Vanilková pasta s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker. Disponuje ideálnou tekutou konzistenciou, ktorá zaručí, že semiačka vanilky sú krásne rozvrstvené a môžu tak najlepšie uvoľniť svoju vanilkovú arómu. Veľkým benefitom je aj praktické balenie v uzatvárateľnej tube pre opakované použitie a pohodlné dávkovanie.

Odporúčaná maloobchodná cena Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker 35 ml: 2,39 – 2,40€

Odporúčaná maloobchodná cena Vanilková pasta Bourbon s mletým strukom Dr. Oetker 100 g: 6,39 – 6,49€

Zoznam vanilkového sortimentu uzatvárame kráľovnou tohtoročnej vianočnej sezóny – Vanilkový struk Bourbon Dr. Oetker, ktorý je prémiovým výrobkom najvyššej kvality. Vyznačuje sa výraznou sladkou a korenistou chuťou, ktorú ocenia aj najväčší znalci. Jeden vanilkový struk Bourbon vystačí až na 500 ml tekutiny alebo 500 g múky.

Odporúčaná maloobchodná cena Vanilkový struk Bourbon Dr. Oetker 1 ks: 5,99€

Používanie prírodnej vanilky a rozširovanie poznatkov o tomto jedinečnom korení Dr. Oetker kontinuálne a dlhodobo podporuje aj prostredníctvom širokej databázy receptov.

Ešte viac informácii o vanilke môžete nájsť na stránke www.droetker.sk/vanilka

foto: Dr. Oetker

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu