Mexická kuchyňa patrí nepochybne do jednej z najzdravších svetových kuchýň. Pôvodná mexická kuchyňa obsahuje veľké množstvo zeleniny, fazule, paradajkovú salsu a nevyhnutné papričky jalapeňos. Chilli con carne patrí medzi jedno z najtypickejších mexických jedál. Skupenstvom pripomína hustejšiu omáčku, ktorá výborne zasýti aj v menšom množstve. V kombinácii s nízkosacharidovou konjakovou ryžou naservírujete každému lahodný obed vo fit prevedení. Náš recept je navyše určený pre naozajstných fajnšmekrov.
Ingrediencie na 1 – 2 porcie:
1 balenie konjakovej ryže Slim Pasta v BIO náleve
200 g červených fazúľ v náleve
200 g kukurice v náleve
250 g mletého hovädzieho mäsa
200 g lúpaných paradajok z konzervy
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
Polovička chilli papričky alebo lyžička mletého chilli
Troška mletej škorice a sladkej papriky
2-3 kocky 85 % horkej čokolády
Soľ
Čierne korenie
Postup:
V hrnci zohrejte lyžicu oleja a opečte na ňom cibuľu, až kým dostane sklovitú konzistenciu. Pridajte cesnak, chilli, čerstvú chilli papričku, sladkú papriku, škoricu a opekajte asi 3 minúty. Potom pridajte mleté hovädzie mäso a osmažte dohneda.
Po približne 8 minútach pridajte konzervované paradajky, osoľte a okoreňte. Pridajte paradajkový pretlak a premiešajte. Stiahnite plameň, aby zmes len bublala, zakryte pokrievkou a za občasného premiešania nechajte 20 minút variť.
Na záver pridajte čokoládu a opláchnutú fazuľu z konzervy, premiešajte a nechajte ešte 10 minút bublať. Ochutnajte a prípadne ešte dochuťte troškou chilli. Dôkladne premiešajte, opäť zakryte pokrievkou a nechajte 10 minút odpočívať. Medzitým dvakrát prepláchnite Slim Pasta ryžu pod studenou vodou, ohrejte a naservírujte spolu so zmesou.
TIP: Ak máte radi bylinky, pridajte do mäsovej zmesi čerstvý koriander.
Dobrú a ľahkú chuť!
foto: Slim Pasta