Kysnuté hrnčeky s vôňou Perníkového korenia Dr. Oetker

0
262

Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 60 minút
Čas pečenia: asi 40 minút
Vystačí na: 10 kusov

Prísady:

Na cesto:
100 g sušených brusníc
100 g kandizovanej pomarančovej kôry
¼ KL mletej škorice
¼ KL Perníkového korenia Dr. Oetker
4 PL jablkového octu
200 ml mlieka
125 g masla
430 g hladkej múky
1 balíček Droždia Dr. Oetker
70 g cukru
štipka soli
1 vajce
50 g mandľových hranolčekov

Na potretie a posypanie:
50 g rozpusteného masla
2 zarovnané PL práškového cukru

Ešte potrebujeme:
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
10 teplovzdorných hrnčekov (250 ml)

Príprava:

Na prípravu cesta v miske zmiešame brusnice, kôru, škoricu a korenie. Pridáme ocot, premiešame a necháme asi 1 hodinu odležať. V kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme vajce, mlieko s rozpusteným maslom, zmes s brusnicami a mandle a ručne vypracujeme dohladka. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche krátko prepracujeme, vytvoríme valček a nakrájame ho na 10 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme guľu a vložíme ju do vymasteného a múkou vysypaného teplovzdorného hrnčeka. Hrnčeky poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Čas pečenia: asi 40 minút

Povrch pečiva ihneď po upečení potrieme pomocou štetca alebo pierka rozpusteným maslom a pocukrujeme.

TIP: Namiesto sušených brusníc môžeme použiť hrozienka alebo iné sušené ovocie nakrájané na malé kúsky.

foto: Dr. Oetker

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu