Rybacie bagety

0
464

Počet porcií : 

Na 2 bagety 

Doba prípravy: 

Cca 30 minút 

Čo budeme potrebovať

100 g filet pstruha s kožou

2 lyžice olivového oleja

šťavu z polovice citróna

Soľ 

Sušený estragón

Na bagety : 

2 biele bagety

2 paradajky

2 vajíčka

Rukolu

2 lyžičky majonézy

100 g bielého jogurtu

Čarstvú pažítku 

Postup : 

  1. Pstruha opláchneme, osušíme a časť bez kože potrieme olivovým olejom, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme estragónom. 
  2. Rozohrejeme suchú panvicu, položíme rybu kožou dole a pečieme ju 10 minút. Potom sporák vypneme a rybu otočíme na druhú stranu aby došla. Kožu následne oddelíme a rybu nakrájame na plátky. 
  3. Pripravíme dresing a to tak, že vymiešame majonézu, biely jogurt, soľ a nasekanú čerstvú pažítku. 
  4. Vajíčka uvaríme na tvrdo a paradajky nakrájame na tenké plátky. 
  5. Bagety si prekrojíme na polovice, potom pozdĺžne a na suchej panvici ich opečieme z oboch strán do chrumkava.
  6. Každú polovicu bagety potrieme dresingom, pridáme lístky rukoly, plátky paradajky a vajíčka a na vrch uložíme rybacie kúsky.  
  7. Bagety zavrieme a podávame, alebo si ich zabalíme na cesty. 

Viac na www.zrodene.eu

Zdroj: Zrodené v EÚ

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu