Patentovaná metodológia umožňuje pripraviť trvanlivé jedlo úplne bez konzervantov, teda bez obávaných „éčok“. Napriek tomu vďaka unikátnemu postupu sterilizácia vydrží prvotriedne, ručne varené jedlo ADVENTURE MENU v komore alebo v batohu čerstvé až tri roky. Navyše sa dokáže aj samo ohriať. Aj v podmienkach, kde nie je možné plnohodnotne variť, tak ľudia nemusia siahnuť po ťažko stráviteľných konzervách a instantných jedlách.
Nielen na cestách sme často nútení uchýliť sa k jednoduchšiemu a pohodlnejšiemu riešeniu stravovanie na úkor kvality. Na varenie jednoducho nie je čas, priestor, alebo nálada. Prečo by sme ale mali v týchto situáciách jesť menej kvalitne? Prečo si výnimočné okamihy na dovolenke, na chate, alebo v kempe neužiť naplno?
Jedlo Adventure Menu je plnohodnotným ručne vareným jedlom vyrobeným v Českej republike. Vďaka špeciálnej celosvetovo patentovanej technológii je toto jedlo pripravené úplne bez konzervantov a chemických prísad. Napriek tomu zaručuje až trojročnú trvanlivosť.
Sterilizované jedlo si uchováva svoju prirodzenú chuť, vôňu a vzhľad spoločne s nutričnými hodnotami a extrémnou trvanlivosťou. Jedlo je v takzvanom tekutom stave, nie je dehydrované, nie je instantné.
„Ide o unikátnu kombináciu tlaku, pary a materiálov, ktorá nám umožní jedlo zbaviť akýchkoľvek choroboplodných zárodkov a uzavrieť ho v ochrannej atmosfére v takzvanom tekutom stave. Pri tom nie je nutné používať vôbec žiadnu chémiu, „opisuje Radek Slabý, jeden zo zakladateľov značky Advenutre Menu, a vysvetľuje výhody:“ Sterilizované jedlo si uchováva svoju prirodzenú chuť, vôňu a vzhľad spoločne s nutričnými hodnotami a extrémnou trvanlivosťou. Oproti konzervám sa nejedná o polotovary, ale hotové, podomácky pripravené jedlo. Konzervanty spravidla zničia chuť jedla, znížia jeho výživovú hodnotu a spôsobia zažívacie ťažkosti. To ale pri Adventure Menu nehrozí. Stačí ho ohriať a môžete sa plnohodnotne najesť. Kedykoľvek a kdekoľvek. Môžete ho mať doma v komore, alebo nosiť na chrbte v batohu pokojne tri roky a stále zostane čerstvé, výživné a chutné. „
Jedlo je pripravené na okamžitú konzumáciu. Stačí ho ohriať. To je možné mnohými spôsobmi: v mikrovlnnej rúre, v kotlíku, v horúcej vode. Unikátna je však možnosť tzv. samoohrevu, kedy vrecúško s jedlom vložíte do špeciálneho ohrievacieho vaku ADM, takzvaného zipper-bagu, pridáte samoohrievaciu kapsulu a vodu. Jednorázová samoohrievacia kapsule funguje na princípe exotermickej reakcie nehaseného vápna s vodou. Tá vytvorí teplotu až 100 ° C a horúca para ohreje jedlo aj v extrémnych podmienkach za 12 minút.
Jedlo Adventure Menu je 100% prírodné, vyrábané ručne, tradičnými postupmi z čerstvých surovín od lokálnych farmárov a poľnohospodárov bez pridávania farbív a dochucovadiel. Vybrané jedlá sú bezlepková, vyrábané z unikátnej zmesi kukuričnej a ryžovej múky.
Adventure Menu ponúka výber z pätnástich druhov veľmi chutných a výživovo hodnotných jedál (napríklad hovädzí guláš so zemiakmi, bravčové s knedľou a kapustou, jelenie ragú so zemiakovými valčekmi, pikantný kotlík s bulgurom, atď.. Najnovšie tiež steak z lososa so šošovicovým ragú, mäsové gule s basmati a paradajkovou omáčkou, či kuracie krídla na mede a chilli) vrátane jedla pre vegetariánov (zeleninové rizoto na provensálsky spôsob) a dokonca aj pre vegánov (tandoori quinoa). Súčasťou AdventureMenu sú aj samotné mäsá bez prílohy (morčacie na cibuľke, bravčové na rasci, hovädzie na tymiane) a vysoko kalorické raňajky (ryžový nákyp so slivkami, žemľovka s jablkami a škoricou). Samostatnú kategóriu potom tvorí sušená mäsa Jerky (hovädzie a morčacie).
foto: Adventure Menu