Unikátny patent: domáce jedlo vydrží čerstvé tri roky bez konzervantov

Patentovaná metodológia umožňuje pripraviť trvanlivé jedlo úplne bez konzervantov, teda bez obávaných „éčok“. Napriek tomu vďaka unikátnemu postupu sterilizácia vydrží prvotriedne, ručne varené jedlo ADVENTURE MENU v komore alebo v batohu čerstvé až tri roky. Navyše sa dokáže aj samo ohriať. Aj v podmienkach, kde nie je možné plnohodnotne variť, tak ľudia nemusia siahnuť po ťažko stráviteľných konzervách a instantných jedlách.

Nielen na cestách sme často nútení uchýliť sa k jednoduchšiemu a pohodlnejšiemu riešeniu stravovanie na úkor kvality. Na varenie jednoducho nie je čas, priestor, alebo nálada. Prečo by sme ale mali v týchto situáciách jesť menej kvalitne? Prečo si výnimočné okamihy na dovolenke, na chate, alebo v kempe neužiť naplno?

Jedlo Adventure Menu je plnohodnotným ručne vareným jedlom vyrobeným v Českej republike. Vďaka špeciálnej celosvetovo patentovanej technológii je toto jedlo pripravené úplne bez konzervantov a chemických prísad. Napriek tomu zaručuje až trojročnú trvanlivosť.

Sterilizované jedlo si uchováva svoju prirodzenú chuť, vôňu a vzhľad spoločne s nutričnými hodnotami a extrémnou trvanlivosťou. Jedlo je v takzvanom tekutom stave, nie je dehydrované, nie je instantné.

„Ide o unikátnu kombináciu tlaku, pary a materiálov, ktorá nám umožní jedlo zbaviť akýchkoľvek choroboplodných zárodkov a uzavrieť ho v ochrannej atmosfére v takzvanom tekutom stave. Pri tom nie je nutné používať vôbec žiadnu chémiu, „opisuje Radek Slabý, jeden zo zakladateľov značky Advenutre Menu, a vysvetľuje výhody:“ Sterilizované jedlo si uchováva svoju prirodzenú chuť, vôňu a vzhľad spoločne s nutričnými hodnotami a extrémnou trvanlivosťou. Oproti konzervám sa nejedná o polotovary, ale hotové, podomácky pripravené jedlo. Konzervanty spravidla zničia chuť jedla, znížia jeho výživovú hodnotu a spôsobia zažívacie ťažkosti. To ale pri Adventure Menu nehrozí. Stačí ho ohriať a môžete sa plnohodnotne najesť. Kedykoľvek a kdekoľvek. Môžete ho mať doma v komore, alebo nosiť na chrbte v batohu pokojne tri roky a stále zostane čerstvé, výživné a chutné. „

Jedlo je pripravené na okamžitú konzumáciu. Stačí ho ohriať. To je možné mnohými spôsobmi: v mikrovlnnej rúre, v kotlíku, v horúcej vode. Unikátna je však možnosť tzv. samoohrevu, kedy vrecúško s jedlom vložíte do špeciálneho ohrievacieho vaku ADM, takzvaného zipper-bagu, pridáte samoohrievaciu kapsulu a vodu. Jednorázová samoohrievacia kapsule funguje na princípe exotermickej reakcie nehaseného vápna s vodou. Tá vytvorí teplotu až 100 ° C a horúca para ohreje jedlo aj v extrémnych podmienkach za 12 minút.

Jedlo Adventure Menu je 100% prírodné, vyrábané ručne, tradičnými postupmi z čerstvých surovín od lokálnych farmárov a poľnohospodárov bez pridávania farbív a dochucovadiel. Vybrané jedlá sú bezlepková, vyrábané z unikátnej zmesi kukuričnej a ryžovej múky.

Adventure Menu ponúka výber z pätnástich druhov veľmi chutných a výživovo hodnotných jedál (napríklad hovädzí guláš so zemiakmi, bravčové s knedľou a kapustou, jelenie ragú so zemiakovými valčekmi, pikantný kotlík s bulgurom, atď.. Najnovšie tiež steak z lososa so šošovicovým ragú, mäsové gule s basmati a paradajkovou omáčkou, či kuracie krídla na mede a chilli) vrátane jedla pre vegetariánov (zeleninové rizoto na provensálsky spôsob) a dokonca aj pre vegánov (tandoori quinoa). Súčasťou AdventureMenu sú aj samotné mäsá bez prílohy (morčacie na cibuľke, bravčové na rasci, hovädzie na tymiane) a vysoko kalorické raňajky (ryžový nákyp so slivkami, žemľovka s jablkami a škoricou). Samostatnú kategóriu potom tvorí sušená mäsa Jerky (hovädzie a morčacie).

foto: Adventure Menu

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu