Romantické srdce na každú príležitosť, ktorým vždy urobíte radosť. Pre neho aj pre ňu s Dekor mixom ružovým a modrým Dr. Oetker.
Náročnosť: stredne náročné
Čas prípravy: asi 20 minút
Celkový čas prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 4 – 5 porcií
Prísady:
Na cesto:
2 vajcia
60 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker
50 ml mlieka
50 ml oleja
90 g hladkej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
Na potretie:
4 – 5 PL jahodového džemu
Na krém:
1 balíček Crème Olé s vanilkovou arómou Dr. Oetker
250 ml studeného mlieka
Na ozdobenie:
Dekor modrý mix Dr. Oetker
Dekor ružový mix Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (20 × 30 cm)
formičku v tvare srdca
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 20 minút
Korpus necháme vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.
Z korpusu vykrajujeme srdiečka. Vždy dve zlepíme k sebe džemom.
Na krém vyšľaháme Crème Olé s mliekom podľa návodu na obale, ale len s 250 ml mlieka. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme ním srdiečka.
Prikrášlime dekorom a odložíme do chladničky.
foto: Dr. Oetker.