Ochutnajte veggie dobroty Garden Gourmet – sú prospešné pre naše telo a šetria aj planétu

0
1419

Čoraz viac ľudí sa snaží o zdravší životný štýl. V rámci neho je ideálnou voľbou rastlinná strava, ak chcete žiť zdravo a súčasne myslíte aj na našu planétu. Neviete si však predstaviť, že by ste sa úplne vzdali mäsa? Ak si však chcete odľahčiť svoj jedálniček, jesť zdravo a prihliadať na naše životné prostredie, vyskúšajte špeciálny gastroštýl flexitariánstvo.

Flexitariáni sú ľudia, ktorí preferujú flexibilný spôsob stravovania, jedia teda prevažne produkty na rastlinnej báze, mäso a rybu si však občas doprajú tiež. Ak aj vy patríte do tejto skupiny ľudí a častejšie nahrádzate mäso rôznymi zdravšími alternatívami, určite vyskúšajte chladené veggie pokrmy, ktoré ponúka značka Garden Gourmet

Produkty Garden Gourmet si určite zamilujete. Nemusíte robiť žiadne kompromisy pokiaľ ide o chuť a výživové vlastnosti jedál. Koncept značky je založený na rastlinnej alternatíve k obvykle prevažne mäsitej strave. Garden Gourmet ponúka až sedem druhov chladených produktov a preto si môžete na prípravu vybrať práve ten, ktorý vám najviac vyhovuje. 

Značka oslovuje všetkých, ktorým záleží na kvalitnom, nutrične vyváženom zložení jedla, a ekologicky udržateľnom a jednoduchom spôsobe jeho prípravy. Dlhodobo sa usiluje inšpirovať ľudí, aby častejšie ochutnávali veggie pokrmy. „V Garden Gourmet sa snažíme prinášať zákazníkom vždy kvalitné a chutné potraviny z vegetariánskej a vegánskej kuchyne, ktoré sú nielen chutné, ale aj zdravé a nutrične vyvážené,“ hovorí Zuzana Magálová, manažérka značky Garden Gourmet pre Slovensko a Českú republiku.  

Produkty rastlinného pôvodu sú čoraz viac trendy a preto môžeme sledovať, že v posledných rokoch či mesiacoch na trhu pribúdajú produkty práve na rastlinnej báze. Rôzne alternatívne produkty však často nie sú až také chutné. „Pre mnohých ľudí zohráva dôležitú úlohu pri zaradení rastlinných pokrmov do jedálnička práve chuť. Naše produkty ponúkajú ľuďom možnosť výberu bez kompromisov na chuti alebo príprave. Nie je naším cieľom rozširovať počty vegetariánov či vegánov, ale ponúknuť ľuďom pestrú a rozmanitú alternatívu prostredníctvom vynikajúceho chuťového zážitku,“ dodáva Zuzana Magálová. 

NÁŠ TIP

Veggie guľôčky s paprikou a kukuricou

Potrebujeme: 2 balenia Garden Gourmet Veggie guľôčky, 1 cibuľa nakrájaná na kocky, 200 g celozrnnej ryže, 100 g varenej čiernej fazuľky,150 g kukurice, 1 plechovka krájaných paradajok, ½ červenej chilli papričky, 1 kávová lyžička rasce, 1 čajová lyžička drvených semienok koriandra, 4 vetvičky čerstvého koriandra, 2 lyžice rastlinného oleja

Návod na prípravu

Na panvici rozpálime olej. Polovicu cibule a ryžu osmažíme do sklovita, prilejeme vývar a varíme asi 15 minút. Na posledných 5 minút pridáme fazuľku.

Vegetariánske guľôčky Garden Gourmet si pripravíme podľa pokynov na obale. 

Zmes ryže, fazuľky a cibule vyberieme z panvice. Druhú polovicu cibule dáme na 2 minúty osmažiť spolu s paprikami a chilli. Pridáme korenie a varíme pol minúty. Do panvice pridáme nakrájané paradajky a varíme 15 minút. Na posledných 5 minút pridáme pripravene Garden Gourmet guľôčky a kukuricu. Takto pripravenú ryžu s guľôčkami a chilli omáčkou podávame ozdobené koriandrom. 

Veggie dobroty Garden Gourmet obsahujú najmä sójové a pšeničné bielkoviny. Navyše, ingrediencie v produktoch Garden Gourmet sú pestované v súlade s princípmi udržateľnosti, na ktorých značka dlhodobo pracuje. Napríklad na produkciu obľúbeného Sensational Burgeru, ktorý je vyrobený z pšenice, sóje a koncentrátu repy, je potrebných desaťkrát menej pôdy ako na výrobu klasického mäsového burgeru. Vegetariánske Veggie guľôčky Garden Gourmet sa hodia do množstva receptov – od lahodných talianskych cestovín s paradajkovou omáčkou, cez ľahké šaláty až po pikantné ázijské zmesi. Aj slovenská klasika vo vegetariánskej verzii Veggie rezeň Garden Gourmet je vo vnútri šťavnatý a na povrchu obalený v chrumkavom cestíčku tak, ako sa na rezeň patrí. Výborne chutí so zemiakovou kašou, hráškom a pokvapkaný rozohriatym maslom.

Ak teda hľadáte inšpiráciu, aké bezmäsité produkty zaradiť do svojho jedálnička, určite vyskúšajte veggie produkty Garden Gourmet. Všetky nájdete v chladiacich pultoch slovenských obchodov. Viac informácií o produktoch nájdete na https://www.gardengourmet.sk/

Viete, že:

Hospodárske zvieratá predstavujú celosvetovo 14,5 až 18 percent emisií skleníkových plynov, spôsobených ľudskou činnosťou.

Priemerný Slovák skonzumuje ročne až 59 kg mäsa. To predstavuje obrovskú záťaž pre životné prostredie.

Na produkciu 1 kilogramu hovädzieho mäsa je potrebných celkovo 15 500 litrov vody. No a keď porovnáte veggie a mäsový hamburger, tak pri výrobe bezmäsitého variantu sa vyprodukuje o 80 % menej emisií oxidu uhličitého, čo predstavuje obrovský rozdiel.

NÁŠ TIP

Veggie rezeň s pečenými baby zemiakmi, paradajkovým šalátom a avokádovým dresingom

Potrebujeme: 500 g baby zemiakov, 1 strúčik cesnaku, 150 g valeriánky poľnej, 400 g cherry paradajok, 2 kúsky zelenej cibuľky, 1 avokádo, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 lyžica horčice, 2 polievkové lyžice majonézy, 1 čajová lyžička medu, 2 balenia Veggie Garden Gourmet rezeň

Návod na prípravu:

Baby zemiaky  uvaríme v šupke, zlejeme a rozkrájame na polovičky. Na panvici rozpálime olej a uvarené zemiaky osmažíme do zlatohneda. Vo finále pridáme nakrájaný cesnak a spoločne restujeme.

Veggie rezeň Garden Gourmet pripravíme podľa inštrukcií na obale. 

Valeriánku poľnú opláchneme a osušíme. Paradajky nakrájame na štvrtky, zelenú cibuľku na kolieska a polovičku avokáda nakrájame na malé kocky.

Príprava dresingu: druhú polovičku avokáda zmiešame so šťavou z polovičky citróna, dvoma lyžicami olivového oleja, dvoma lyžicami majonézy, jednou lyžičkou horčice, dochutíme medom a celú zmes rozmixujeme.

Šalát, paradajky a avokádo rozdelíme na štyri taniere, ozdobíme zelenou cibuľkou a pokvapkáme dresingom.

Druhú polovičku citróna rozkrájame na kúsky a podávame spolu s veggie rezňom a opečenými zemiakmi.

foto: Garden Gourmet / pixabay.com

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu