Horské strediská vo Vysokých Tatrách a v Jasnej do dennej prevádzky so všetkými lanovkami určenými pre letný režim. Rovnako blízke vodné parky Bešeňová a Tatralandia pripravili na zážitky bohatú letnú sezónu.

Vstupujeme do letnej sezóny, na ktorú sme pre turistov pripravili bohatú ponuku služieb a možností na príjemný oddych a relax doma na Slovensku. Či je niekto horský alebo vodný živel, určite si príde na svoje. Horúcim tipom na hit leta bude ponuka pre všetkých hostí ubytovaných v našich hoteloch, ktorí dostanú na každý deň benefity v podobe možnosti využiť lanovky v Jasnej alebo Vysokých Tatrách a zároveň aj relaxovať vo vodných parkoch v Tatralandii alebo Bešeňovej,“ informoval prevádzkový riaditeľ TMR na Slovensku Branislav Kačkovič.   

V Jasnej aj tento rok s ovečkami aj s člnkovaním na Bielej púti

Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku sa v lete mení na ideálnu destináciu pre rodiny s deťmi a rodinné výlety. Na Chopok 2 024 m n. m. sa pohodlne a bezbariérovo dostanú modernými lanovkami a odtiaľ môžu vyraziť na príjemné hrebeňové túry či letné prechádzky. V cene spiatočného lístka sa môžu návštevníci previezť až 4 kabínovými lanovkami na opačnú stranu kopca a späť, vďaka čomu môžu spoznať krásy Liptova aj Horehronia počas jedného dňa.

Medzi hlavné atrakcie okrem bohatých možností na turistiku v Jasnej budú počas leta (od 1. 7.) patriť: 

  • Dračia cesta – dobrodružno – poznávacia hra pre malých aj veľkých návštevníkov, 
  • Salaš Priehyba s ovečkami valaškami a zaujímavou expozíciou o chove oviec, 
  • FUN ZONE a tubing na Bielej púti,
  • horské káry z Kosodreviny na Krupovú,
  • člnkovanie na Bielej púti,
  • SKY PICNIC – netradičný piknik na oblohe v špeciálne upravenej kabíne lanovky,
  • Múzeum lanovky Von Roll,
  • rozprávkový festival Za 7 horami (8. 7.), Zbojníci na Salaši Priehyba (22. 7.), Dračie dni (5. 8.).

Letné zážitky vo Vysokých Tatrách

Vo Vysokých Tatrách lanovky Solisko Express na Štrbskom Plese a lanovka zo Skalnatého Plesa do Lomnického sedla sú už v dennej letnej prevádzke a majú aj  nový výhodnejší cenovým balíkom. Práve prechádzkou z Lomnického sedla chodníkom po Lomnickom hrebeni môžu návštevníci objaviť zaujímavú Veľkú Lomnickú vežu. V dennej prevádzke Okrem spomínaných lanoviek už letne fungujú aj lanovky v úsekoch: Starý Smokovec – Hrebienok, Tatranská Lomnica – Štart, Štart – Skalnaté Pleso, Skalnaté Pleso – Lomnický štít. Medzi hlavné atrakcie v horskom stredisku Vysoké Tatry budú patriť: 

  • Tatranská divočina – vzdelávacia hra a veľká letná súťaž o atraktívne ceny pre malých aj veľkých návštevníkov, spájajúca objavovanie tatranských zákutí so súťažnými úlohami,
  • Svištia krajinka, Orlíkovo – detské ihriská na Skalnatom Plese a Štrbskom Plese, 
  • člnkovanie na Štrbskom plese – k dispozícii je spolu 22 člnov, medzi nimi štýlové drevené pramice, svadobný čln ale aj čln s preskleným dnom,  
  • horské káry – adrenalínová jazda po trati zo Štartu do Tatranskej Lomnice, 
  • Hrebienokinteraktívna galéria svetla Kvantarium, Príjemná zóna s informáciami o tatranskej faune a flóre, 
  • Benátska noc (22. 7.) – magické podvečerné podujatie na Štrbskom Plese spojené s člnkovaním, kultúrnym programom a dobrým jedlom.

Otvorenie letnej sezóny v Bešeňovej už cez víkend

Začiatok letnej sezóny v Bešeňovej sa tento rok ponesie v znamení muzikálu Na skle maľované. Okrem predstavenia priamo v areáli vodného parku sa 24. júna môžu návštevníci tešiť aj na zaujímavé zbojnícke animácie, vystúpenie Cimbal Brothers a stretnutia so známymi športovcami a umelcami. Vodný park ponúka návštevníkom 18 letných bazénov, z toho 7 s termálnou vodou a 9 celoročných bazénov, z toho 6  s termálnou vodou. K dispozícii je bazén s vlnobitím a pre detských návštevníkov bazén s atrakciami, toboganová veža s výškou 30 m so 6 toboganmi s celkovou dĺžkou viac ako 1 km, ďalších 8 letných toboganov, jeden z najväčších saunových svetov na Slovensku a tiež možnosť prístrojového potápania vo vraku lode. V Bešeňovej spestria leto svojimi vystúpeniami Igor Kmeťo ml. (22. 7.), Gladiátor (5. 8.) a Emma Drobná (26. 8.).

Tatralandia oslavuje 20 rokov 

Už 1. júla oslávi najväčší vodný park na Slovensku 20. narodeniny veľkou narodeninovou párty s bohatým programom a premiérou nového letného songu, ktorý naspievali KALI a Lenka Piešová. Počas letnej sezóny si na svoje prídu malí aj veľkí v 14 bazénoch s morskou, termálnou aj čírou vodou. K dispozícii bude počas leta 28 toboganov, šmýkačiek a ďalších atrakcií, nechýba celodenný program s animačným tímom a množstvo letných eventov. Pre najodvážnejších budú k dispozícii dva mega tobogány Delphine a 4Family, ktoré patria medzi to najlepšie vo svojej kategórii v celej Európe.  V Tatralandii na koncertoch vystúpia Sima (9. 7.), Lenka Piešová (16.,30. 7.,13. 8.), Cicoband (19. 8.). 

S Gopass-om za zážitkami

Komplexný prehľad dostupných zážitkov vo vodných parkoch, horských strediskách a hoteloch TMR hotels nájdu návštevníci na jednom mieste – na webe gopass.travel alebo v prehľadnej mobilnej aplikácii Gopass. 

Pripravil: Marián Galajda, Foto: TMR a Marek Hajkovský

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu