Muž v kuchyni, foodbloger Juraj Praženka pripravil v spolupráci s Karpatským KB nádherne nadýchanú  penu – espumu, s výraznou chuťou. 

Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie a tiež pečenie si môžu vziať na starosť aj páni. Na zaujímavom spojení chutí si však rozhodne pochutí celá rodina. Vyskúšajte s nami netradičné varenie a pečenie aj vy!

Suroviny:

  • cibuľa 400 g
  • maslo 20 g                                                                                                                                         
  • víno 150 ml
  • Karpatské KB 50 ml
  • smotana na šľahanie 200 ml
  • worchestrová omáčka 10 ml
  • soľ, korenie
  • ProEspuma hot 10g /alebo iný stabilizátor – voliteľný

(neovplyvňuje chuť, ale pena  udrží dlhšie tvar aj textúru)

Postup:
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky, opečieme na masle do zlatohneda. Podlejeme Karpatským KB (ideálne oflambujeme). Následne podlejeme vínom a varíme, až kým sa odparí takmer všetka tekutina. Podlejeme smotanou a zredukujeme približne o 1/3 objemu.
Pridáme worchestrovú omáčku, osolíme, okoreníme, pridáme stabilizátor, rozmixujeme v mixéri a scedíme do sifónovej nádoby. Následne natlakujeme (1 – 2 bombičky – podľa potreby), potrasieme a servírujeme: napríklad k bravčovému mäsu, cibuľovej polievke a pod. Skrátka všade tam, kde si vieme predstaviť jemnú/krémovú chuť cibule. Skvele sa hodí aj k  tradičnému českému jedlu „vepřo, knedllo, zelo“.

TIP muža v kuchyni: ak neminieme celý obsah, skladujeme ho v chladničke, no pred opätovným použitím je potrebné obsah v sifóne ohriať  tak, že sifón dáme do nádoby s vodou zohriatej asi na 60 stupňov a necháme otepliť (trvá to 20 – 30 minút).

Dobrú chuť vám praje Karpatské KB.

Recepty i foto vytvoril Juraj Praženka v spolupráci s Karpatským KB. Na www.karpatskebrandy.sk nájdete ďalších viac ako 60 rôznych inšpiratívnych receptov.  Stačí sa inšpirovať.

Tri varianty chutí pre vaše recepty

Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.  Nájdete ich aj na e-shope: www.najnapoje.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu