Šalát s paradajkovými krúpami a jogurtovou zálievkou

0
1342

Šaláty nemusia byť nuda. Máme pre vás šalátovú inšpiráciu pre všetkých milovníkov jogurtov Hollandia a zdravého stravovania. Tentokrát sme využili krúpy. Tak schválne, kedy ste jedli krúpy naposledy?

Čas prípravy: 40 minút

Počet porcií: 3 porcie

Budeme potrebovať:

150 g lámanky krúp

1 l zeleninového vývaru

200 g drvených paradajok

300 g mixu šalátov

600 g filé lososa s kožou

200 g bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie

1 zväzok čerstvého koriandru

12 ks cherry paradajok

1 ks žltej papriky

Olivový olej

Čierne korenie

Soľ

Postup prípravy

  1. Drvené paradajky rozmixujeme vo vývare, v ktorom uvaríme krúpy s tymiánom.
  2. Nakrájame žltú papriku na prúžky, paradajky na štvrťky a šalát umyjeme. 
  3. Hotové krúpy necháme vychladnúť. Filé z lososa nakrájame na jednotlivé porcie a zľahka osolíme. Narežeme kožu a rybu opečieme. 
  4. Mix šalátov naskladáme okolo taniera. Do stredu dáme krúpy, na ktoré položíme opečené filé z lososa. 
  5. Z jogurtu vytvoríme dresing. Rozmixujeme ho s nasekaným koriandrom a olivovým olejom. Dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme do šalátu.

Náš tip

Namiesto krúp môžete použiť aj strukovinu. Výborná bude šošovica alebo fazuľa. Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.

Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/

foto: Hollandia

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu