Šaláty nemusia byť nuda. Máme pre vás šalátovú inšpiráciu pre všetkých milovníkov jogurtov Hollandia a zdravého stravovania. Tentokrát sme využili krúpy. Tak schválne, kedy ste jedli krúpy naposledy?
Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 3 porcie
Budeme potrebovať:
150 g lámanky krúp
1 l zeleninového vývaru
200 g drvených paradajok
300 g mixu šalátov
600 g filé lososa s kožou
200 g bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
1 zväzok čerstvého koriandru
12 ks cherry paradajok
1 ks žltej papriky
Olivový olej
Čierne korenie
Soľ
Postup prípravy
- Drvené paradajky rozmixujeme vo vývare, v ktorom uvaríme krúpy s tymiánom.
- Nakrájame žltú papriku na prúžky, paradajky na štvrťky a šalát umyjeme.
- Hotové krúpy necháme vychladnúť. Filé z lososa nakrájame na jednotlivé porcie a zľahka osolíme. Narežeme kožu a rybu opečieme.
- Mix šalátov naskladáme okolo taniera. Do stredu dáme krúpy, na ktoré položíme opečené filé z lososa.
- Z jogurtu vytvoríme dresing. Rozmixujeme ho s nasekaným koriandrom a olivovým olejom. Dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme do šalátu.
Náš tip
Namiesto krúp môžete použiť aj strukovinu. Výborná bude šošovica alebo fazuľa. Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.
Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/
foto: Hollandia